Lettele en Wijhe houden elkaar in evenwicht

Promovendus Lettele heeft aan de eerste wedstrijd in de tweede divisie een puntje overgehouden. Het bezoekende Wijhe wist in de slotfase een achterstand van drie punten goed te maken en zette daarmee een eindstand van 27-27 op de borden. Voor beide ploegen restte het gevoel dat er meer in had gezeten.

“Lettele zat op het einde conditioneel stuk, wij hadden nog over,” stelde Laurens Beld, trainer van Wijhe. “In de laatste tien minuten waren wij beter en kwamen we terug. We hadden door moeten zetten, maar dat gebeurde helaas niet.”

Lettele-trainer Ron Stege kon wel leven met de puntendeling (‘Trots op het eerste punt in de tweede divisie’), maar vond ook dat zijn ploeg twee punten had moeten pakken. “Met 27-24 voor leek de wedstrijd goed te vallen voor ons, maar we maakten even wat te veel fouten. Wellicht komen we net wat ervaring tekort om het beter uit te spelen. Een compliment voor de tegenstander die dat goed wist te benutten.”

Mooie passjes

Hoewel het eerste doelpunt van de avond voor Wijhe was – Rosel Oostveen schoot vanuit de linkerhoek de rebound erin – was het begin van de wedstrijd voor Lettele. Opbouwster Bianca Klein Koerkamp bleek lastig te verdedigen door Wijhe en had met sterke individuele acties en mooie passjes een groot aandeel in de 15-13 ruststand voor Lettele. Aniek te Braak was met vier scores in de eerst helft, waaronder drie penalty’s, belangrijk voor Wijhe. Uiteindelijk zou de linkeropbouwster zeven keer op het scoreformulier voorkomen.

Na rust had Wijhe de dekking beter op orde. De een-tweetjes van Lettele werden doorzien en opbouwster Klein Koerkamp werd vastgezet. Wijhe sloop dichterbij. Bij 18-16 scoorden achtereenvolgens Eva van Vilsteren, Aniek te Braak en Sanne Huis in ‘t Veld en nam Wijhe de voorsprong over. Daarna was het stuivertje wisselen tot 24-24.

Lettele leek met drie scores op rij alsnog de volle twee punten te pakken, maar Wijhe liet in de rommelige slotfase zien over de langste adem te beschikken. De thuisploeg maakte aanvallende fouten, zag in de dekking Maaike Breider-te Riele met rood weggestuurd worden en miste veel kansen. Wijhe trok in vijf minuten de stand weer gelijk: 27-27. Met nog tweeënhalve minuut te spelen was het de vraag wie er met de overwinning naar huis zou gaan. Gescoord werd er echter niet meer.

Lettele – Wijhe’92: 27-27 (15-13)