26-09-2020: Lettele – Wijhe’92 (2e divisie)

Verslag Lettele

Na maanden onzekerheid of en hoe we weer mogen handballen was dan eindelijk het moment daar. Lettele stond voor het eerst in hun geschiedenis aan de start voor een competitiewedstrijd in de tweede divisie landelijk niveau. Dit jaar horen we bij de beste 50 handbalteams van Nederland en in een dorp van slechts 1695 inwoners mag je dat zeker uniek noemen.

De voorbereiding was verreweg van ideaal, veel blessures zorgde ervoor dat we nog nauwelijks met het hele team een wedstrijd gespeeld hadden. Ook in aanloop naar deze wedstrijd kampten we nog met blessures van Yara en Roos. Het positieve aan zo’n rommelige voorbereiding is dat iedereen die wel speelt aan veel spelminuten komt en dat is weer goed voor de ontwikkeling in de breedte van het team.

Wijhe stond als eerste op de lijst van de competitie. We waren ze al tegen gekomen in de voorbereiding en hadden ze toen goed onder controle. We begonnen goed aan de wedstrijd en namen brutaal de leiding in de wedstrijd en telkens bleven we enkele puntjes voor staan. Van 3-2 naar 5-4 alleen op 8-9 wist Wijhe heel even het initiatief te grijpen maar dat was van korte duur. Na 11-10 werd het snel 13-10 de grootste voorsprong van Lettele in de eerste helft was vier doelpunten. Met onder andere het vliegertje van Maaike en Bianca konden we met 15-13 gaan rusten. Toch baalde ik daarvan want we stonden met 2 minuten te gaan nog met 15-11 voor. Niettemin een uitstekend resultaat als je de eerste 30 minuten in de 2de divisie zo begint.

De tweede helft gaf een gelijke tred. Lettele bleef op voorsprong en bouwde het weer langzaam uit. Wijhe bediende zich de gehele tweede helft van de tactiek om een speelster vast te zetten. Persoonlijk vind ik dat altijd een teken van zwakte van zo’n team maar het kwam wel goed uit want zo kon de betreffende speelser heerlijk uitrusten in de aanval en kon ze verdedigend uitstekend werk verrichten. De andere meiden maakten gretig gebruik van de ruimte die Wijhe weggaf en bouwde de voorsprong naar 3 punten met nog enkele minuten op de klok. Met 27-24 voor leek de wedstrijd goed te vallen voor ons maar we maakte even wat teveel fouten. Een paar slordige ballen en balverlies. Zo gaven we die ruime voorsprong toch nog weg en werd het cadeau door de meiden uit Wijhe gretig ontvangen. Met een punt waren we eigenlijk teleurgesteld omdat we vonden dat we meer hadden verdiend. Wellicht komen we dan net wat ervaring tekort om het beter uit te spelen. Een compliment voor de tegenstander die dat goed wist te benutten. Eindstand werd 27-27.

Nu we weer even nagenieten van de wedstrijd zijn we trots, trots dat we geschiedenis hebben geschreven, trots op het eerste punt in de 2de divisie. Trots op het getoonde spel en de mooie doelpunten. We hebben vandaag laten zien dat we thuis horen in deze klasse.

Bianca 7, Marjolein 4, Jolien 3, Milou 3, Inge 3, Narelle 2, Amber 2, Anouk 2, Maaike 1

Verslag Wijhe

Afgelopen zaterdag stond eindelijk de eerste competitiewedstrijd weer op het programma voor Dames 1! Door de Corona-regels was ons publiek niet welkom. Gelukkig konden wij via de livestream op Facebook live gevolgd worden.

Al snel bleek het een spannende wedstrijd te gaan worden. Wijhe startte niet zo sterk en kwam op een achterstand. Daarna ging de wedstrijd redelijk gelijk op.

De ruststand was 15-13 in het voordeel van Lettele. In de kleedkamer werden we allemaal weer op scherp gezet. Met goede moed begonnen we dan ook aan de tweede helft. Wijhe zette het sterk geeindigde deel net voor rust door en bleef op deze manier dicht bij Lettele. Zo bleef het spannend en kwamen wij nog een keertje op voorsprong.

Met nog enkele minuten op de klok stond het 27-24 in het voordeel van Lettele. We hebben als team gestreden om er uiteindelijk nog een gelijkspel van te kunnen maken. Met 27-27 klonk het eindsignaal.