26-09-2020: Broekland – Heeten (hoofdklasse)

Verslag Broekland

Verdiende 2 punten tegen Heeten DS1

De sfeer vooraf in de kleedkamer is goed, iedereen heeft er gewoon ontzettend veel zin in. Een ‘echte’ wedstrijd is al weer een tijdje geleden. Ons wedstrijd plan is duidelijk, we willen niks anders dan de 2 punten. We weten dat Heeten altijd hard werkt en niet zomaar op zal geven. Wij weten ook dat wij de afgelopen weken kei hard hebben getraind op onze verdediging en dat dat onze kracht moet zijn vandaag.

In het begin van de wedstrijd staat deze verdediging nog wat onzeker en dat maakt dat de dames van Heeten in hun spel kunnen komen. Tot 8-8 gaat de stand gelijk op, vooral hun opbouwers weten te scoren. Toch is er geen stress bij ons, we weten dat wij beter kunnen verdedigen en dit door kunnen zetten in de aanval. Merel opent de 3-0 reeks voor Broekland en daardoor wordt de stand ineens 11-8. Opluchting ontstaat, dit is weer ons spelletje. We gaan met 13-10 de rust in.

In de 2de helft staat onze dekking beter, ofwel goed. We kunnen uitbouwen en halen Heeten uit hun spel. We bouwen uit naar 19-12 door snel spel. Een kwestie van goed en zuiver uitspelen; een leuke fase voor het publiek in de zaal en de vele kijkers op de Youtube live stream. Isabel en Sharon maken een mooie stand van 29-18, maar de laatste paar minuten waren wat zwakker waardoor een eindstand van 29-20 op het score bord verschijnt. Een eind stand waar wij vooraf voor zouden tekenen, dus we zijn zeker tevreden.

Volgende week zullen wij weer voor de 2 punten gaan tegen Wesepe DS1! 🧡Dank voor al jullie support, live of op youtube. Het is gewoon ontzettend leuk dat jullie deze moeite doen om betrokken te zijn

Verslag Heeten

Dat was hem dan de eerste competitiewedstrijd na een lange tijd, de eerste wedstrijd in de hoofdklasse, een wedstrijd zonder uitpubliek en met een livestream. En om het helemaal af te maken spelen wij ook nog de eerste wedstrijd tegen Broekland, meteen een derby waarbij de spanning van te voren voelbaar was.

De wedstrijd begon gelijk op. In het begin bleek al snel dat broekland veel op de break wilde spelen en het was dus belangrijk dat wij onze kansen uitzochten en 100% kansen gingen creëren. Dit ging in het begin aardig. Ook al raakten we regelmatig de paal en de lat. Gelukkig deed broekland dit in het begin ook regelmatig waardoor de stand dicht bij elkaar bleef bij de rust. De tweede helft wist broekland de score te vergroten en onze fouten meteen af te straffen, hierdoor liep de stand snel op in hun voordeel. Dit hebben wij niet meer kunnen herstellen en de eindstand werd dus ook 29-20 in het voordeel van broekland.

De kop is er weer af en we weten dat we komend seizoen aan de bak moeten. We gaan deze week weer hard trainen en spelen aanstaande zaterdag onze eerste thuiswedstrijd. Dit seizoen hebben we helaas maar een beperkt aantal plekken op de tribune, waardoor niet iedereen kan komen. Dit betekend dat je alleen op uitnodiging de wedstrijd kan komen kijken. Hoe dit precies werkt en of er nog plekken vrij zijn, laten we weten via onze Facebook pagina.