26-09-2020: Overwetering – Zwolle (hoofdklasse)

Verslag Overwetering

Gisteravond was daar dan eindelijk het moment. De start van de competitie. Het tenue met de vertrouwde geel groene kleuren mocht weer uit de tas! De handbalschoenen konden weer aan en het gekibbel in de kleedkamer was weer vanouds.

Even een korte terugblik op het abrupte einde van vorig seizoen. 7 maart hebben wij zonder weten al de laatste competitie wedstrijd van het afgelopen seizoen gespeeld. Dit was de derby tegen Wesepe. Geen beste wedstrijd die we dan ook hadden verloren. Toen kwam de corona opeens wel heel dichtbij en voor we het wisten zaten wij met zijn allen in een “intelligente lockdown”. Wij stonden op dat moment er niet heel best voor dus ons geluk was wel dat de competitie werd beëindigd met de stand hoe hij na 7 maart was gespeeld. Op dat moment stonden wij volgens mij 10e dus dat betekende volgend seizoen weer Hoofdklasse!

Begin juni kregen we groen licht van premier Rutte voor buiten sporten in groepsverband. Daar stonden we dan ook hoor. Met zijn allen op het buitenveld een balletje over te gooien. Halverwege augustus mochten we de zaal in. Het eerste contact maken was even vreemd, aangezien we ons al vier maanden aan de 1,5 meter afstand regel hielden. De voorbereiding verliep wat rommelig. Vakanties, quarantaines en blessures hielden ons in de greep, waardoor we nooit compleet konden trainen en oefenwedstrijden moesten afzeggen. Daarnaast zijn we erover uit dat er een blessure vloek over ons team heerst, want helaas is deze bank nog steeds aardig gevuld en het was even spannend of er meerdere bij kwamen. Gelukkig kunnen we wel melden dat Lisa Overweg en Iris ten Broeke weer op het veld te zien zijn. Shana, Eline, Maaike TB en Ella moeten nog even op hun rentree wachten… We houden hoop!

Maar goed, nu de blik op komend seizoen. Hans Reukers, voormalig trainer van het tweede damesteam heeft de taak van invaller Frank Eilander overgenomen. Daarnaast kunnen wij met vreugde mededelen dat Fenna Nijland en Moniek Bos zich vanuit de A- junioren vast melden bij dames 1. Zij hebben afgelopen seizoen bewezen dat zij in dames 1 passen. Helaas heeft onze verzorgster Jacqueline Eilander na jaren trouwe dienst besloten om als verzorgster te stoppen. Elisa Hekking is voor haar in de plaats gekomen. Zij kan dan ook direct aan de slag. Tot slot heeft Miranda Jansen het stokje van Silva van der Linden overgenomen. Zij is met ingang van dit seizoen onze nieuwe teambegeleidster.

Nou, ik kan me voorstellen dat jullie nu wel benieuwd zijn hoe de wedstrijd van zaterdagavond is verlopen. Rowy moest zich helaas afmelden vanwege een quarantaine plicht. Ja, dat hoort er tegenwoordig helaas ook bij. Mariska Smit van de A1 sloot bij de groep aan.
Onze eerste competitiewedstrijd was tegen Travelbags/ HV Zwolle. Er zijn altijd een aantal teams in de competitie waarin je extra gebrand bent om te winnen. Bij ons zijn dat o.a. Wesepe, Broekland, maar ook Zwolle. Zijn toch allemaal een soort van derby’s.

Na een wat onwennige voorbereiding op de wedstrijd en het ongemakkelijke begroeten i.v.m. de corona regels ging de wedstrijd dan eindelijk van start. Overwetering ging goed van start. We kwamen met wat mooie aanvallen op een 4-2 voorsprong. Roos en Romee waren van afstand op dreef waardoor we op een mooie 6-2 voorsprong kwamen. Zwolle is Zwolle niet als zij blijven knokken dus binnen no time stond het dan ook weer 7-7. Jammer, de voorsprong weer weggegeven. Gedurende de eerste helft ging het gelijk op. Wel hielden wij telkens de voorsprong. Mariska kon wat penals vanuit de hoek meekrijgen en Moniek had hier een goed antwoord op en wist ze allemaal te scoren. De ruststand was 15-14. Niet heel ruim, maar wel een voorsprong. Niets aan de hand dus.

Net zoals de eerste helft gingen we de tweede helft ook goed van start. Van 16-14 bouwden we uit naar een voorsprong van 22-17. Fenna kreeg van Hans de opdracht om mandekking aan nummer 8 van Zwolle te geven. De eerste helft kregen wij daar geen grip op en kon Zwolle hier teveel van profiteren.

Ondanks de voorsprong was ons spel wisselvallig. Mooi snel spel waar we goede druk zetten wisselden we af met slordig en nonchalant spel. Hierdoor gaven wij Zwolle de kans om te blijven scoren. Zwolle besloot op gegeven moment om Roos vast te zetten en later ook Romee. Slim van Zwolle, want dit waren onze afstandsschutters. Toch hadden wij na even zoeken hier wel een antwoord op. Ook niet te vergeten is dat Bianca een aantal mooie reddingen had waardoor wij de voorsprong op Zwolle konden uitbreiden. 25-18, een stand waar wij voor de wedstrijd nooit op hadden durven dromen. Nog tien minuten op de klok en geheel onverwachts konden wij de wedstrijd rustig uitspelen. Het rustig uitspelen resulteert bij ons vaak in wat nonchalant ogend spel. Zo gisteravond ook. Zwolle mocht weer even dichterbij komen, maar spannend werd het niet meer want de voorsprong die wij hadden opgebouwd was groot genoeg. Met een eindstand van 32-27 hebben wij verdiend de eerste twee punten weten te behalen!

Volgende week spelen wij uit tegen Heeten. Heeten heeft dit weekend hun eerste nederlaag tegen Broekland opgelopen. Zij zullen vast extra gebrand zijn om hun eerste thuiswedstrijd te winnen. Wij blijven met beide benen op de grond staan en bekijken elke wedstrijd weer opnieuw.

Supporters bedankt voor jullie gepaste aanmoediging. Helaas mogen we bij Heeten geen supporters meenemen dus zien wij jullie graag weer bij de eerst volgende thuiswedstrijd. Dit is de bekerwedstrijd tegen Wesepe op donderdag 8 oktober om 20.00.

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina