26-09-2020: Holten – Schalkhaar (2e klasse)

Verslag Holten

Afgelopen zaterdagavond speelde dames 1 van handbalvereniging Holten de openingswedstrijd van dit seizoen tegen Schalkhaar. Holten had 2 nieuwe basisspeelsters in haar hoofdmacht te weten Kristi Evers (ex Dalfsen) en Ilse Klaasses (ex Kwiek uit Raalte).

Schalkhaar begon goed aan deze wedstrijd en nam als snel een voorsprong van 1-4. Hierna begon Holten wat terug te doen en bracht Anne Rechterschot middels een strafworp de teams op gelijke hoogte 4-4. Gedurende de 1e helft bleek dat Schalkhaar iets beter in de wedstrijd zat. Rustig opbouwend en doeltreffend afrondend nam Schalkhaar weer een ruime voorsprong 6-9. Vlak voor de pauze werd een overtreding tegen Kristi Evers bestraft met een strafworp, die door haarzelf onberispelijk werd verzilverd. De toeschouwers onder wie wedstrijd -en kledingsponsor Léon en Marloes Haanstra van de COOP zagen dat Marloes Ulfman via een mooie passeerbeweging een ruststand van 10-10 op het scorebord bracht.

In verband met coronarichtlijnen werd na de pauze niet gewisseld van helft. Wel kwam Holten furieus uit de startblokken en nam als snel een 19-11 voorsprong. Uit snelle break-outs scoorden Gitta Bekkernens, Julia Hanevelt en Karlijn Hoogveld fraai. Ook vanuit de hoek was uitblinkster Anne Rechterschot vaak doeltreffend. Gedurende de 2e helft was Schalkhaar niet meer bij machte het tij de keren. De ruime Holtense voorsprong kwam geen enkele keer meer in gevaar. Het slotakkoord was voor Karlijn Hoogveld, die door een fast break in de laatste minuut de eindstand bepaalde op 25-19.

Komende zondagmiddag spelen de dames in en tegen Klarenbeek, waarbij geen uitpubliek welkom is. De volgende thuiswedstrijd van Holten is op zaterdagavond 10 oktober 19:30 uur, waarbij in verband met coronarichtlijnen een beperkt aantal toeschouwers en geen uitpubliek aanwezig mogen zijn. Het altijd lastige ESCA uit Arnhem is dan de tegenstander.

Scores Holten: Anne Rechterschot 7, Karlijn Hoogveld 4, Gitta Bekkernens, Kristi Evers en Julia Hanevelt allen 3, Michaëla Spoor en Lieke Ebrecht beiden 2 en Marloes Ulfman 1

Verslag Schalkhaar

Rust 10-10
Eindstand 25-19

Vandaag onze eerste competitiewedstrijd gespeeld tegen Holten in een toch wel vreemde ambiance. Later dan normaal aankomen, geen bakje koffie, maar gelijk door naar de kleedkamer en dan wachten tot de meiden klaar zijn en dan een plekje zoeken om de wedstrijd bespreking te doen.

We waren er klaar voor, begonnen ook erg goed en wisten een voorsprong te nemen, maar Holten wist terug te komen tot 10-10 bij de rust. Samen met Marieke Hegteler in de rust doorgenomen wat we moesten doen in de tweede helft, maar dat liep niet zo als wij verwachten. Holten startte fel en liep gelijk uit naar 16-11. We konden ons hervatten en kregen langzaam weer grip op hun aanvallen en we gingen te laat over op een ander aanval systeem ( 4-2 ). Daar had Holten geen antwoord op en bleven we de rest van de wedstrijd gelijk opgaan. Met een uitstekende Iris die veel ballen er uit ronselde wisten we de tweede 15 minuten van de tweede helft gelijk mee te gaan, maar konden we het gat niet meer dichten.

Goed gespeeld, jammer geen punten, maar genoeg om met trainingen de aandachtspunten te verbeteren.