26-09-2020: Cabezota – Heeten-Schalkhaar (1e klasse HS)

Verslag Heeten-Schalkhaar

Voor de start van het seizoen stond de wedstrijd Cabezota-plus severijn Heeten/Schalkhaar gepland. Wat is dit seizoen de samenstelling van het eerste herenteam van Cabezota? Aangekomen in de Diekmanhal zagen we in ieder geval een brede selectie. Dat was voor het team Plus Severijn Heeten/Schalkhaar wel even anders. Vele afwezigen door verhindering, blessures en vakantie kwam het team met behulp van de fusieclub toch nog aan een keeper en 7 spelers.

Vooraf is het een pijnlijke gedachte om het eerste competitieduel in te gaan met een krappe bezetting. Dat beperkt de speelwijze en mogelijkheden in het spel. Zeker met een sterke voorbereiding is het zuur niet voltallig te kunnen spelen.

Na een rommelige warming up, waarbij het voor het startsein wachten was op het vastzetten van de doelen, die echter maar op 1 punt vastgezet konden worden was het begin daar. Later in de wedstrijd bleek het doel, dat keeper Marcel verdedigde, een hot item. Marcel gooide zich volledig in de strijd om alle ballen te toucheren, soms zelfs vallend tegen de paal die toch al amper vast zat. Een vreemde bal die het net, net niet raakte. En de keeper van Cabezota die in de rust nog even probeerde te wisselen van kant. Maar in Corona tijden denkt men hier anders over.

De wedstrijd die alleen in de beginfase een 2-0 voorsprong kende voor Cabezota bleef veelal een gelijkopgaande strijd met een maximale voorsprong van 3 punten voor ons als gasten op het scorebord. De thuisclub kon deze stand met 45 minuten gespeeld te hebben gelijk trekken tot 13-13. Voor het mannenhandbal geen grote score. Heeten was zeker in de beginfase niet altijd sterk in de afwerking van hun gecreëerde kansen. Mede was keeper Benjamin met zijn lengte en reikwijdte een flinke sta in de weg. Verdedigend is er met name hard gewerkt. Zelfs in de 1e en 2e fase van de verdediging werd er alert gereageerd en ook goed keeperswerk verricht. Al had Cabezota met een hoger tempo en sterke bezetting per positie klappen kunnen uitdelen, bleef Heeten strijden en op voorsprong tot het eindsignaal klonk. 16-17! De feestvreugde een boks en een elleboog YES, niet verwacht met een formatie van 8 man sterk, maar de punten gaan mee.

Heren sterk werk!

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina