26-09-2020: Voorwaarts – SVBO (2e divisie)

Verslag Voorwaarts

Deze zaterdag was het dan eindelijk weer zo ver! Na een abrupte competitiestop van vorig seizoen, veel ontwikkelingen binnen de club en het team en een lange voorbereidingsperiode, kon Fit & Fun Voorwaarts zich opmaken voor een frisse start in de Tweede Divisie B. Zaterdag stond de eerste thuiswedstrijd de competitie op het programma tegen Navique/SVBO.

In de openingsfase van de wedstrijd konden wij veel op de snelle tegenaanval. Keyara wist op de rechterkant de eerste drie treffers voor ons te maken. Samen met Alineke en Merle brachten zij de stand na 8 minuten spelen op 7-2. Nadat beide teams een penalty hadden verzilverd, wist SVBO binnen de 9-meter zich terug te werken naar 9-7. Hierop moest in de dekking een tandje bij, veel communiceren met elkaar. De aanvallen van SVBO werden onderbroken of tegengehouden. Met nog 10 minuten op de klok wisten Jill en Lieke op links via een snelle tegenaanval of goed samenspel meermaals het net te vinden. Hierdoor kwam de ruststand op 15-10.

In de tweede helft kon Fit & Fun Voorwaarts op snelheid en op druk spelen. Alineke maakte een mooi doelpunt door een lobje en Daimy met haar onderhands’ schot. Na een kwartier spelen maakte Romy vanuit een snelle midden uit de 24-15. De dekking stond prima, SVBO werd het lastig gemaakt om af te kunnen ronden. Op de linkerkant en soms op het midden wisten zij wel door te breken. In de laatste fase van de wedstrijd werd ook op druk en snelheid gespeeld, waardoor speelsters vrij kwamen. Instarten van de hoeken en wissels zorgden ervoor dan Lieke meermaals achter elkaar ballen in de kruising kon schieten. In de laatste seconden ging Merle nog eenmaal er vandoor op de break, waarna zij de eindstand op 33-20 zetten.

Wij willen het publiek bedanken die zijn komen kijken, ondanks en medewerkend aan de maatregelen die zijn opgesteld in deze rare tijd. Daarnaast natuurlijk ook het thuisfront die met een livestream mee konden kijken. Aankomende zondag 4 oktober spelen wij een uitwedstrijd tegen BSAC in Maasbree en gaan er alles aan doen om de twee punten mee naar Twello te nemen!

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina