Speelsters Voorwaarts in quarantaine na oefenpotje

De handbalsters van Voorwaarts hebben meerdere dagen in quarantaine gezeten na een oefenwedstrijd op zondag 30 augustus. Enkele dagen na de vriendschappelijke partij tegen Zeeburg bleek een van de tegenstandsters positief getest te zijn op corona. De Voorwaarts-speelsters gingen na dit bericht direct in quarantaine en lieten zich testen.

“Tot nu toe zijn alle testen negatief,” laat Voorwaarts-trainster Kira Overmars weten. “De speelsters hebben in quarantaine gezeten, trainingen zijn afgelast en onze wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen DSVD hebben we afgezegd. Een heel gedoe, en we missen nu weer anderhalve week voorbereiding, maar gelukkig is iedereen gezond.”

Donderdag gaat Voorwaarts voor het eerst weer trainen. Aankomend weekend staat er een trainingsweekend op het programma met op zondag een oefenwedstrijd tegen Foreholte.

Ook bij Zeeburg, tweededivisionist uit Diemen, lijkt het incident met een sisser af te lopen. De betreffende speelster had zelf geen klachten, maar liet zich testen nadat een huisgenoot corona bleek te hebben. Na de positieve uitslag ondernam de club direct actie. Tien dagen lang werd er niet getraind of gespeeld, speelsters lieten zich testen en Voorwaarts werd snel ingelicht. Ook bij Zeeburg zijn, voor zover bekend, geen nieuwe besmettingen aan het licht gekomen.

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

2 Replies to “Speelsters Voorwaarts in quarantaine na oefenpotje”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina