Voorwaarts na winst nieuwe koploper in tweede divisie

Voorwaarts mag zich de nieuwe koploper in de tweede divisie A noemen. Woensdagavond won de ploeg van trainster Kira Overmars met 21-32 van het Emmense SVBO. Daardoor heeft Voorwaarts nu een puntje meer dan ZVBB’21.

Na een gezamenlijke busreis, waarin de focus voornamelijk op de studie lag en nog even niet op de wedstrijd, startte Voorwaarts het duel met een gelijk opgaande eerste helft. Hoewel SVBO met slechts vijf puntjes aanzienlijk lager op de ranglijst staat, kon Voorwaarts dat verschil niet direct op het veld laten zien.

Na een tussenstand van 9-10 werd de rust ingegaan bij een stand van 10-13 en had Voorwaarts toch een klein gaatje weten te slaan. In de tweede helft werd er direct flink gescoord. Binnen anderhalve minuut was de stand opgelopen naar 11-15. Via 13-16 werd het 13-19, waarna de Twellose scoringsmachine pas echt ging draaien. Het verschil zou uiteindelijk oplopen tot elf doelpunten: 21-32.