Het handbalweekend: winst voor Holten en Wijhe, heren Heeten pakken punt

Het was een schamel handbalweekend wat aantal wedstrijden betreft, maar desondanks gingen er veel punten mee terug naar Salland. Holten en het eerste en derde team van Wijhe’92 pakten de volle buit en de heren van Heeten speelden knap gelijk tegen het hoger geklasseerde Reehorst 2.

Achterstand

Holten (foto, Karlijn Hoogveld) had in de tweede klasse een helft lang veel moeite met tegenstander Kwiek 3. Beide ploegen weten wat winnen is: Holten verloor nog geen punt en Kwiek wist tot vandaag zeven van de acht wedstrijden te winnen. In de eerste helft waren beide ploegen dan ook erg aan elkaar gewaagd. Koploper Holten keek in de eigen sporthal bij 6-8 zelfs tegen een achterstand aan, iets wat de ploeg dit seizoen nog niet eerder was overkomen. De speelsters raakten niet in paniek en bogen de achterstand nog voor rust om in een 13-9 voorsprong.

In de tweede helft lukte het Kwiek niet het Holten opnieuw moeilijk te maken. De thuisploeg zette goed door en won uiteindelijk vrij ruim met 27-21. Karlijn Hoogveld was met elf scores de beste schutter van het veld. Ook Lieke Ebrecht was met zeven doelpunten goed op schot.

Holten blijft door deze zege logischerwijs koploper in de tweede klasse A. Maar volgende week staat wederom een hooggeklasseerde tegenstander te wachten. Dan gaat Holten op bezoek bij ESCA-Handbal, dat vijf punten minder heeft, maar ook een duel minder speelde.

Penaltyregen

Wijhe’92 begon de uitwedstrijd in de tweede divisie A tegen Foreholte 2, ondanks het vroege tijdstip (10.30 uur in Voorhout), scherp en vloog over de verbouwereerde tegenstander heen. Vooral de tandem Aniek te Braak – Kim Boerdam op de midden- en rechteropbouw was aanvallend gevaarlijk. Te Braak zou in totaal acht keer scoren, Boerdam zes maal.

Bij rust was het verschil groot: 18-10. Wijhe bleef goed doorspelen, maar de scherpte van de eerste helft kwam na rust niet helemaal terug. De scheidsrechters strooiden gul met kaarten, tijdstraffen en strafworpen, waardoor de wedstrijd een wat rommelig verloop kende. Hoewel Foreholte dankzij de vele toegekende penalty’s langzaam dichterbij kwam, kwam de zege voor Wijhe nooit in gevaar. Bij 29-32 klonk het eindsignaal en mocht Wijhe twee punten in de zak steken.

Het verschil met koploper ZVBB’21 is geslonken tot drie punten. Komende zaterdag kan Wijhe de druk op de Twentsen verder opvoeren. Dan staat opnieuw Foreholte 2 op het programma, maar dan in eigen huis.

Uitslagen zaterdag 26 en zondag 27 februari 2022

Tweede divisie A
Foreholte 2 – Wijhe’92: 29-32 (10-18)
Doelpunten Wijhe’92:
Aniek te Braak 8, Kim Boerdam 6, Pauline Nijboer 4, Jara Huis in ‘t Veld 3, Sanne Huis in ‘t Veld 3, Rosel Oostveen 3, Eva van Vilsteren 3, Janine Nijboer 1, Eline Wellenberg 1

Eerste klasse Oost – heren
Heeten-Schalkhaar – Reehorst 2: 34-34

Tweede klasse Oost
Holten – Kwiek 3: 27-21 (13-9) wedstrijdverslag
Doelpunten Holten: Karlijn Hoogveld 11, Lieke Ebrecht 7, Julia Hanevelt 4, Anne Rechterschot 3, Rikke Drenth 1, Marloes Ulfman 1
Wijhe’92 3 – Broekland 2: 33-24