Dromen komen uit: over drie jaar handbalt ABS in een gloednieuwe sporthal

In 2025 speelt ABS zijn thuiswedstrijden niet meer in de huidige sporthal De Uutvlog, maar in een splinternieuwe accommodatie. Dat is vandaag te lezen in de online editie van de Stentor. De gemeenteraad van Deventer, waar Bathmen onder valt, ging deze week unaniem akkoord met het bouwplan van het college van burgemeester en wethouders.

Vanuit Bathmen is er al langer de wens voor een nieuwe sporthal. Al vanaf 2018, precies veertig jaar na de bouw van de huidige sporthal De Uutvlog, is een werkgroep bezig een nieuwe sporthal te bedenken. De huidige hal, waar ook Lettele zijn thuiswedstrijden speelt, vertoont steeds meer gebreken: het dak lekt, het is er niet veilig en de ruimte is te klein. Daar komt bij dat Bathmen de komende jaren flink gaat groeien.

Met de nieuwe hal wil de omniclub ABS de verschillende afdelingen meer bundelen, zodat de handballers, voetballers en volleyballers elkaar vaker tegenkomen en bijvoorbeeld de kantine delen. “Het moet echt een multifunctioneel centrum worden, met één kantine. Je kunt op de begane grond een sporthal doen en ‘op het dak’ een multifunctionele hal en kantine”, zegt projectleider Gerrit Nikkels.

De nieuwe sporthal komt op een andere locatie te staan dan de huidige hal. Er wordt gezocht naar een meer centrale plek. Ook de vorm van de hal is nog niet bepaald. Nikkels: “Daarover hebben we gesprekken met de buren. Zij vinden het natuurlijk niet mooi als er een blok beton van negen meter hoog komt te staan.”

Foto: ABS (wit-zwart) tegen Lettele 2, beide verenigingen spelen hun thuiswedstrijden in De Uutvlog

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina