VOC overbluft Kwiek: ‘Zij zijn duidelijk verder dan wij’

Tegen VOC lukte het Kwiek niet om de tweede overwinning van het seizoen te boeken. In eigen huis verloren de Raaltenaren met ruime cijfers van de Amsterdamse opponent. Na een ruststand van 14-18 stond er na zestig minuten handballen een 23-33 eindstand op de borden.

Trainer Edwin Kippers vindt dat zijn ploeg zich meer moet laten zien. “Kwiek is veel te bescheiden”, liet hij aan de Stentor weten. “De vereniging heeft een van de beste jeugdopleidingen van Nederland, dus ik zou niet weten waarom een plek bij de top 4 niet haalbaar kan zijn. Je moet er alleen wel in willen geloven.”

Dat geloof was tegen VOC bepaalde fases ver te zoeken. De Amsterdamse speelsters overbluften Kwiek op snelheid, kracht en brutaliteit. Kippers: “VOC is duidelijk verder dan wij. Mentaal moeten we nog stappen maken. We missen te veel kansen en moeten nog meer voor eigen succes gaan.”

Maron Schepers en Elisa Marsman (foto) werden met elk vijf doelpunten topscoorder aan Raalter zijde.

Na twee gespeelde wedstrijden staat Kwiek nu op de achtste plek in de eredivisie. Volgende week gaat de ploeg op bezoek bij PSV Handbal in Eindhoven. Die ploeg heeft nog geen punten gepakt dit seizoen.

Kwiek – VOC 23-33 (14-18). Doelpunten Kwiek: Maron Schepers 5, Elisa Marsman 5, Lotte Stam 2, Marit Winkels 2, Lisa Bosch 2, Astrid Uitslag 2, Kaylee Damman 2, Nel Veldhuis, Floor Tutert, Paris Scholten.

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina