Kwiek wint in Emmen met de hakken over de sloot

Met een 25-27 zege op E&O heeft Kwiek de eerste punten van het nieuwe seizoen in de eredivisie direct te pakken. Maar van een hosannastemming is bij trainster Jildou Dijkstra nog geen sprake.

“Dit was zeker geen goede wedstrijd, het was veel minder dan we in de voorbereiding hebben laten zien”, aldus de coach, die wel te spreken was op de manier waarop haar ploeg de zege binnensleepte. “Eigenlijk hebben we de hele wedstrijd achter gestaan. Vorig jaar zouden we zo’n wedstrijd dan verliezen, nu pakken we ze op het einde wel. Dat is een ieder geval een mooie stap die we gezet hebben.”

E&O, met voormalig Kwiek-speelsters Tessa Hilbrands, Jessica Hilbrands en Claudia ter Wal, stond vrijwel continu voor met een of twee punten verschil. In de slotfase maakte Floor Liefers namens Kwiek vanaf zeven meter de gelijkmaker (24-24). Ook de 25-25 kwam vanaf haar hand. Elisa Marsman zette Kwiek door een passeeractie op links vervolgens op een 25-26 voorsprong en Paris Scholten gooide met haar vierde doelpunt van de avond de wedstrijd in het slot.

Chaotisch

Kwiek had in Emmen last van de spanning die een eerste wedstrijd met zich meebracht. De Raaltenaren hadden moeite met het nakomen van de gemaakte afspraken en reageerden vaak te snel en impulsief. Dat resulteerde in een chaotisch spelletje. “Dat is inherent aan een jong team”, verklaarde Dijkstra. “We zijn bezig met een proces, dus deze wedstrijd zegt nog niks. Het komt goed, daar heb ik het volste vertrouwen in.”

E&O – Kwiek 25-27 (15-15). Doelpunten Kwiek: Floor Liefers 6, Elisa Marsman 6, Paris Scholten 4, Lotte Stam 4, Nel Veldhuis 2, Marit Winkels 2, Meike Damhuis, Maron Schepers, Milou Strijdveen.

Foto: Meike Damhuis en Maron Schepers vorig seizoen tegen Quintus | fotograaf Johan Wolff

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina