V&L blijkt stapje verder dan Kwiek

Kwiek heeft de eerste wedstrijd van de alternatieve competitie met 34-30 verloren van V&L. De Geleense opponent bleek een stukje verder in de ontwikkeling te zijn dan de Raaltenaren. Toch was Kwiek-trainer Lars Hoogeveen niet ontevreden.

“In totaal hebben we veertig minuten prima handbal laten zien. De overige twintig minuten waren minder,” constateerde Hoogeveen. Het verbaasde hem niet. “We zijn pas sinds zes weken weer aan het trainen. Dan kun je niet al klaar zijn voor de competitie. Er zijn al ploegen sinds januari weer aan het trainen. V&L is daar een van en dat zag je terug in de wedstrijd. Zijn hebben bovendien fantastische faciliteiten in één hal en ze trainen veel met een grote groep.”

Hoogeveen gebruikt de voorjaarscompetitie vooral als voorbereiding op het komende seizoen. “Natuurlijk wil je het liefst elke wedstrijd winnen, maar ik heb geleerd om het van bovenaf te bekijken. We zijn ons aan het ontwikkelen en moeten groeien naar het nieuwe seizoen. Daarin maken we al mooie stappen. In wedstrijden zie ik al veel goeds, maar er zijn vlagen die veel minder zijn. Dat komt soms door vermoeidheid, soms door een gebrek aan wedstrijdritme. Daar moeten we beter en slimmer in worden. Dat heeft tijd nodig en die tijd hebben we gelukkig ook.”

Linkshandige rechteropbouw

Hoogeveen heeft zijn selectie zo goed als rond. Onlangs maakte Maron Schepers de overstap van Borhave naar Kwiek. Zij gaat samen met Lisa Bosch de cirkelpositie invullen. Danique de Jong en Kim Peters waren daar afgelopen seizoen het vaste duo, maar De Jong stopte en ook Peters is er volgend seizoen niet meer bij. Hoogeveen: “Het is een hele klus om dat opnieuw in te vullen, want Danique en Kim waren fantastische cirkelspeelsters die goed werden gevonden door onze opbouwsters. Met de nieuwe cirkelspeelsters is het natuurlijk even wennen, maar ik heb daar alle vertrouwen in. Bovendien is het mooi dat het twee heel verschillende speelsters zijn. Maron is groot en sterk en goed in de spers, terwijl Lisa een echte loopster is.”

Hoogeveen heeft nog een grote wens om het plaatje perfect te maken: “We zoeken nog een linkshandige rechteropbouwster, het liefst eentje die er direct kan staan. Zulke speelsters zijn echter schaars. Heel Europa zoekt ernaar, dus dat is een lastig verhaal.”

Foto: Romé Steverink

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina