Twee punten en een portie tranen na bijzondere laatste thuiswedstrijd

De laatste thuiswedstrijd van Kwiek in de alternatieve competitie was een bijzondere om meerdere redenen. Omdat het duel tegen Quintus was aangemerkt als testevenement waren er eindelijk weer eens toeschouwers welkom; koploper Quintus werd op de eerste nederlaag getrakteerd en Kim Peters en Meike Damhuis namen na jaren afscheid als speelster van dames 1.

De steun van het publiek deed Kwiek zaterdagavond zichtbaar goed: van begin tot eind zat de ploeg scherp in de wedstrijd met een mooie 31-29 overwinning als resultaat. “Het voelde eindelijk weer als een echte wedstrijd,” vertelde aanvoerster Anouk van Rijssen na afloop. De laatste weken was de middenopbouwster vrijwel onzichtbaar, maar tegen Quintus liet ze haar sterke kanten weer zien. Zes mooie doelpunten kwamen van haar hand. “Tijdens de warming-up hoorde je de mensen binnenkomen, onze namen werden vooraf omgeroepen en we hoorden eindelijk weer gejuich bij een doelpunt. Die interactie met het publiek is zo fijn. Ik denk dat dat absoluut heeft bijgedragen aan onze overwinning.”

Draaibal

Kwiek nam direct een voorsprong in de wedstrijd. Maron Schepers en Van Rijssen zetten een 2-0 stand op de borden. Schepers werd in de eerste helft aan de cirkel goed gevonden door haar medespeelsters en rondde in totaal vijf keer fraai af. Vooral de 12-13 was een knap staaltje werk: met een verdedigster op haar rug, vallend naar het doel, wist ze de keepster van Quintus met een draaibal te verschalken.

De rust werd bereikt bij 16-16 en ook na het wisselen van speelhelft hielden de beide ploegen elkaar in evenwicht. Aan Kwiek-zijde blonk opbouwster Jessica Hilbrands uit. Zij was een van de weinige speelsters die vrijwel de volle zestig minuten speelde. Acht doelpunten wist ze te maken, waaronder een paar uitgekiende afstandsschoten.

In de slotfase had Kwiek telkens een minimale voorsprong opgebouwd. Van Rijssen: “Ik was wel even bang dat we het zouden laten wegglippen, maar we hebben het goed uitgespeeld.” Twintig seconden voor tijd gooide Quintus de aansluitingstreffer achter keepster Maud te Wierik: 30-29. Trainer Lars Hoogeveen greep in met een time-out. De laatste tien seconden speelde Kwiek de wedstrijd slim en vooral geduldig uit. Nel Veldhuis tekende voor de laatste treffer met een score vanuit de linkerhoek, haar vijfde van de avond.

Afscheid

Na afloop zette Ruben van der Woude namens het bestuur van Kwiek twee speelsters in het zonnetje. Cirkelspeelster Kim Peters en opbouwster Meike Damhuis speelden hun laatste (thuis)wedstrijd voor Kwiek 1. Peters stopt na acht seizoenen bij Kwiek helemaal met handballen. Zij kan haar werk en een master niet langer combineren met handballen op eredivisieniveau. De 28-jarige Meike Damhuis, kind van de club, blijft bij Kwiek handballen, maar gaat een treetje lager spelen. Volgend seizoen speelt zij met dames 2 in de eerste divisie.

Beide speelsters ontvingen een ingelijst shirt, een applaus van het publiek en dikke knuffels van hun teamgenoten. Het zorgde voor zichtbare emoties bij beide speelsters.

Kwiek – Quintus: 31-29 (16-16)
Doelpunten Kwiek: Jessica Hilbrands 8, Anouk van Rijssen 6, Maron Schepers 5, Nel Veldhuis 5, Marit Winkels 2, Meike Damhuis 1, Lynn Holtman 1, Kim Peters 1, Romé Steverink 1, Floor Tutert 1

Foto: Meike Damhuis in tranen vanwege haar afscheid als speelster van Kwiek 1 | Fotograaf: Kristian Giesen

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina