Trainer Ron Stege vertrekt bij Lettele

Lettele moet op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Coach Ron Stege maakte onlangs bekend aan het einde van dit seizoen te vertrekken bij de tweededivisionist.

“Het is niet dat ik er geen zin meer in heb, maar de focus ligt nu ergens anders,” vertelt Stege, die naast handbaltrainer ook ondernemer is. “In deze coronaperiode wordt overal de energie uitgezogen en mijn zaak en gezin zijn nu even het belangrijkste.”

De afgelopen maanden was er van onbezorgd handballen of trainen geen sprake. “In maart kwam voor het eerst alles stil te liggen. Toen begon ik al een beetje te beseffen dat er ook andere dingen in het leven zijn. In juni konden we weer handballen, al bleef het rommelig. In oktober lag alles voor de tweede keer stil en dat was voor mij het ijkpunt. Telkens alles weer opnieuw opstarten en je opnieuw opladen kost veel tijd en energie. Die heb ik op dit moment op ander vlak nodig.”

Enkele weken geleden maakte Stege zijn besluit bekend bij Lettele. “De club verdient duidelijkheid. Misschien denk ik er over een half jaar heel anders over, maar voor nu is het even goed geweest. Ik maak het seizoen hier gewoon af, maar daarna neem ik afscheid. Door dat nu al bekend te maken, heeft de club ruim de tijd om een nieuwe trainer te zoeken.”

Stege volgde anderhalf jaar geleden Henk de Boer op bij Lettele. In zijn eerste seizoen promoveerde hij direct naar de tweede divisie. De eerste drie wedstrijden dit seizoen leverden Lettele een gelijkspel en twee overwinningen op.

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina