Strijd in Hooiberg eindigt onbeslist

In de voorronde van de beker was het verschil duidelijk: Overwetering versloeg moeiteloos de buurvrouwen van Wesepe. Zaterdagavond stonden de ploegen opnieuw tegenover elkaar in de Hooiberg, de sporthal die voor beide teams de thuishal is. Dit keer waren de belangen groter, maar de onderlinge verschillen een stuk kleiner. Zo klein dat er geen winnaar uit voortkwam. Het duel tussen de twee ploegen uit de onderste regionen van de hoofdklasse B eindigde in 26-26.

Lang leek het erop dat Overwetering opnieuw met de twee punten aan de haal ging. De beginfase was voor de thuisploeg van coach Jan Lentjes. Wesepe had de dekking niet goed staan en Overwetering kon eenvoudig tot scoren komen. Vanaf 10-7 draaiden de rollen echter om. Wesepe kwam langszij en ging de Olstenaren zelfs even voorbij. Toch was het Overwetering dat met een nipte voorsprong (15-14) ging rusten.

Die voorsprong bouwde Overwetering in de tweede helft gestaag uit, waarbij vooral de sterke Roos van Breukelen – ondanks permanente mandekking – veelvuldig tot scoren kwam, evenals haar zus Ella. Bij 23-19 en nog minder dan tien minuten te spelen leek de hekkensluiter van de hoofdklasse de eerste twee punten op zak te hebben. Wesepe dacht daar echter anders over. Nog eenmaal werd de rug gerecht. Met enkele gelukkige doelpuntjes en een sterk keepende Imre Overmars werd het verschil met de minuut kleiner. Nienke Klumper gooide voor Wesepe in de rumoerige slotfase met een frommelbal de gelijkmaker achter de Olster sluitpost Maaike Stegeman. De laatste poging van Overwetering om alsnog met de volle buit aan de haal te gaan smoorde in de dekking.

Bij de speelsters van Overwetering overheerste de teleurstelling. Onnodig, vond coach Jan Lentjes: “Er had zeker meer in gezeten, maar we mogen ook tevreden zijn. We hebben laten zien dat we prima kunnen handballen. Er stond echt een team dat voor en met elkaar knokte voor een goed resultaat. Nu was dat één punt, maar als we deze mentaliteit en vechtlust blijven vasthouden, gaan wij echt nog meer punten pakken.”

Wim Snijders van Wesepe was meer dan tevreden met het gelijkspel: “Als je vlak voor tijd vier punten achter staat, mag je dit gelijkspel als een overwinning vieren. We hadden toch nog zoveel adrenaline in het lijf om terug te komen. De dekking hadden we op orde en in de aanval bleven we georganiseerd spelen. Voor de ranglijst is dit punt heel belangrijk.”

Wesepe komt met dit puntje op drie punten en bezet de negende plek. Overwetering stijgt eveneens een plek, naar nummer 11. ESCA staat ertussenin; OBW sluit de rij, met zes nederlagen uit evenzoveel wedstrijden.

Scores Overwetering: Roos van Breukelen 8, Ella van Breukelen 7, Iris ten Broeke 6, Rianne Kappert 3, Maaike ten Broeke 1, Eline Schutte 1
Scores Wesepe: Elke Berends 7, Nienke Klumper 5, Nikki Bosch 4, Dorien Wolterink 4, Marleen Spikker 3, Jolien Koerhuis 2, Maureen Achtereekte 1

Foto: Roos van Breukelen van Overwetering (geel) scoorde acht keer tegen Wesepe (zwart), bron: www.overwetering.nl

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina