Seizoensstart 2020-2021 niet in gevaar

De start van de nieuwe competitie lijkt door de vandaag aangekondigde versoepelingen van de coronamaatregelen niet in gevaar te komen. Premier Rutte en minister De Jonge lieten weten dat vanaf volgende week alle contactsporten weer gewoon uitgeoefend kunnen worden, zowel binnen als buiten.

Er mag al weer enkele weken gesport worden, maar dat is aan beperkende voorwaarden gebonden. Zo mag je nu nog maar met maximaal veertien spelers op het veld staan, dient iedereen anderhalve meter afstand van een ander te houden en mag er niet in de zaal getraind worden. Vanaf 1 juli vervallen die regels. Dat betekent dat er vanaf die datum weer een ouderwets potje handbal gespeeld kan worden.

Tevens werd bekend dat het maximaal aantal personen dat binnen bij elkaar mag komen verhoogd wordt naar honderd en, indien er met reserveringen en gezondheidscontroles gewerkt wordt, zelfs meer dan honderd. Maar of dat betekent dat publiek welkom is bij wedstrijden is nu nog niet duidelijk. Daarover wordt later een besluit genomen.

Door deze aanpassingen lijkt seizoen 2020-2021 gewoon volgens planning in september van start te kunnen gaan. De ere- en eerste divisie beginnen in het weekend van 12 en 13 september; de overige klassen twee weken later.

Lees hier de samenvatting van de persconferentie van 24 juni 2020.

Foto: beeld uit de wedstrijd tussen LHC en Heeten (groen) gespeeld in januari 2019

Deel dit bericht
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina