SDOL haalt Helma Meijerman binnen

De eerste trainerswissel in Salland is een feit. Eerder liet Helma Meijerman al weten na vier uitermate succesvolle seizoenen te vertrekken bij het Twellose Voorwaarts. Nu is bekend wat haar nieuwe club wordt. Vanaf volgend seizoen staat de uit Olst afkomstige Meijerman bij eersteklasser SDOL in Luttenberg voor de groep.

Ranglijsttechnisch gezien doet de fanatieke coach daarmee een flinke stap terug nu ze met Voorwaarts op de drempel van de eredivisie staat. “Helma haalt haar motivatie uit het verbeteren van teams, waarbij het huidige niveau minder een rol speelt,” laat de Luttenbergse club weten. “Ze kan bij SDOL met een jong, talentvol team aan de slag.”

Meijerman zelf liet eerder in de Stentor al doorschemeren liever niet meer op landelijk niveau te hoeven opereren: “We¬†spelen nu om de twee weken ver weg, van Den Helder tot Maastricht. Dat kost je een half weekeinde. Dat is altijd mooi geweest, maar ik denk dat er meer is dan dat. (…) Ik ga uitkijken naar een vereniging waarbij ik denk dat ik de groep die er staat nog iets kan leren. Dat ik ze naar een hoger plan kan brengen.” Het niveau is voor haar van ondergeschikt belang. “Veel belangrijker is dat het een vereniging is waarbij ik me thuisvoel. SDOL is een gezellige club met een nuchtere Sallandse sfeer, waarbij plezier voorop staat, want dat is de basis voor goed spel”.

Foto: Helma Meijerman, bron: www.voorwaartstwello.nl

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina