SDOL haakt af in titelstrijd; HHZD doet goede zaken

Tegen DFS Arnhem 2 had SDOL belangrijke punten kunnen pakken om mee te blijven doen om het kampioenschap in de eerste klasse. In Arnhem lukte het de ploeg van trainster Anja Lubbers echter niet om te winnen. SDOL verloor met 20-18 en zakt daarmee van plek drie naar plek zes op de ranglijst.

DFS Arnhem 2 blijft door de zege op de Luttenbergers de belangrijkste belager van Haarle. Het had weinig gescheeld of Haarle had de koppositie moeten delen met die ploeg. In eigen huis had de selectie van Guido Torenbeek bijzonder veel moeite met HCL/Groessen-Loo. De gasten, bekend om hun aanvalsspel met twee cirkelspelers, stonden ruim vijftig minuten op voorsprong. Na een zenuwslopend einde, met veel strafworpen, een enkele tijdstraf en het inzetten van een extra veldspeler, was het uiteindelijk toch Haarle dat de overwinning opeiste: 25-24.

Lees ook: wedstrijdverslag Haarle – HCL/Groessen-Loo

Ook Broekland en LHC maakten er onderling een spannende strijd van. Broekland lijkt patent te hebben op nipte uitslagen en ook afgelopen zaterdag was het verschil slechts een puntje. Broekland was de gelukkigste partij met een 22-21 thuiszege. Het grote verschil zat in het afmaken van de kansen. Broekland ging daar velen malen beter mee om dan de Lemelerveldsen. LHC wist het in de slotfase van het duel nog wel spannend te maken, maar de resterende tijd was te kort om nog een puntje mee te pikken. Door deze uitslag zijn Broekland en LHC van plek gewisseld op de ranglijst: Broekland staat nu vijfde, LHC zevende.

Lees ook: wedstrijdverslag Broekland – LHC

HHZD heeft zichzelf wat lucht verschaft door concurrent in de kelder van de eerste klasse Artemis’15 met 27-20 te verslaan. Snelheid en een strakke dekking bleken de juiste wapens tegen de Doetinchemse opponent. Vanaf minuut 1 pakten de Heinosen een voorsprong. De overwinning kwam daarna geen moment in gevaar.

Heeten en Nieuw Heeten hielpen HHZD een handje door twee andere laagvliegers te verslaan. Heeten was in Apeldoorn met 19-28 veel te sterk voor Achilles, de hekkensluiter van de eerste klasse. Nieuw Heeten had in Nijmegen weinig moeite met Havana: 23-29.

Nieuw Heeten mag zich sinds dit weekend de nieuwe nummer 3 van de eerste klasse noemen. Het verschil met koploper Haarle is vier punten; DFS Arnhem 2 staat twee punten hoger. Ook Heeten is gestegen: de ploeg van coach Kira Overmars staat op plek vier met een puntje minder dan Nieuw Heeten. HHZD is eveneens een plekje opgekropen. Op de negene plaats heeft het nu drie ploegen onder zich staan. Dit moet aan het einde van het seizoen voldoende zijn voor handhaving.

Lees ook: wedstrijdverslag HHZD – Artemis’15

Foto: SDOL eerder dit seizoen tegen Broekland, bron: Facebook SDOL Handbalselectie

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina