09-03-2019: Haarle – HCL/Groessen-Loo (1e klasse)

Bron: Facebook Handbal Auto Service Haarle

Sterk einde bepaalt winst in spannende wedstrijd.

Vooraf was duidelijk dat hcl met 2 cirkels speelt en dat dat hun voornaamste wapen is. Dat bleek ook vandaag. Na het openingsdoelpunt van Sharon was het vooral de cirkelloper van hcl die ons bij kon houden. We liepen hier voornamelijk achteraan en dat zorgde voor de tegendoelpunten. Aan het einde van de eerste helft stond de dekking wel goed, echter was de afronding niet zoals we vooraf hadden afgesproken. Dit zorgde voor een spannende eerste helft waarin het gelijk op ging tot 10-10. Vlak voor rust kregen wij 2 keer een 2 minuten tijdstraf, waar hcl van profiteerde en zodoende was de ruststand 10-12 voor hcl.

In de rust werden er afspraken gemaakt door vanaf de 9 meter af te gaan ronden en de cirkelloper moest eerder aangepakt worden. Helaas hielden we ons niet geheel aan die afspraken en zo bleef het ongemeen spannend. Voor ons werd het ook duidelijk dat spelen met of zonder Iris een verschil maakt. Iris is een stabiele factor in het team, die zelden gekke dingen doet, eigenlijk een soort Frenkie de Jong. Mirron mocht vandaag voor het eerst meedoen en die deed dit naar behoren. Toch altijd spannend om de eerste keer in dames 1 mee te doen. Zij haalde in ieder geval een dikke voldoende.

Dat we moeite hadden met hcl werd ook in de tweede helft duidelijk. Zij liepen uit naar een 15-19 voorsprong. Het was zaak voor ons om iets anders te doen. Als we doen wat we deden, zullen we krijgen wat we kregen. We moesten dus onze joker inzetten. Zodoende kwam Amber weer binnen de lijnen en moest Mery het van de kant bekijken. Supporters van hcl hadden moeite dit te begrijpen, maar het verliep voorspoedig. We kwamen weer in de wedstrijd en vooral het geloof in onszelf en elkaar was bepalend hier. Elke succesvolle actie in de dekking werd gevierd en de doelpunten of kansen in de aanval werden door iedereen klappend en lachend ontvangen. Het zelfvertrouwen groeide en zo werd de achterstand langzaam kleiner.

7 minuten voor tijd maakte Amber een heel belangrijk doelpunt, vrij gespeeld in het midden van de cirkel, 21-22. De achterstand was nog maar 1 doelpunt. De actie daarna in onze aanval waarbij Amber onrechtmatig werd tegengehouden zorgde voor een 2-minuten tijdstraf. 2 bepalende acties binnen 1 minuut door Amber. Direct daarna scoorde Christy op de gewenste wijze op de hoek, droog en hard, het was weer gelijk: 22-22. In de volgende aanval scoorde Maxime in een overtalsituatie. Het was nog 5 minuten te spelen en na 50 minuten op achterstand gestaan te hebben stonden wij weer aan het roer. Nu moest hcl komen.

Ondanks dat we het beter voor elkaar hadden wisten zij nog wel te scoren. Zodoende werd het ongemeen spannend aan het einde. Zij scoorden, wij scoorden ook weer. We bleven zo steeds de voorsprong creëren. Christy scoorde een enorm belangrijke penalty, zeker aangezien zij er al 1 gemist had tijdens de wedstrijd. Maar Christy bleef cool, en zij scoorde de 24-23. Op de training blijft zij ook meestal cool, dan staat er meer op het spel dan een doelpunt, zodoende heeft die training ook zijn effect, het gaat hier wel om winst of verlies. Nog geen minuut later mocht hcl weer een penalty nemen en ook die werd gescoord.

We moesten met nog 3 minuten te gaan weer aan de bak om de winst binnen te halen. Maxime was met een mooie actie verantwoordelijk voor de winst. Na wederom de wissel Amber/Mery rondde Maxime het geweldig af. Cool blijven in een allesbeslissende actie is wat nodig was vandaag voor de winst. Op het moment van scoren was het allerminst duidelijk dat dit genoeg was voor de winst. Er waren namelijk nog 2 minuten te spelen. Groessen probeerde het op hun bekende wijze de cirkel weer te zoeken maar dat lukte niet door uitstekend verdedigingswerk. De bal kwam er niet meer.

Wij hadden weer balbezit en Amber kwam het veld weer in. Helaas resulteerde dat niet in een allesbeslissend doelpunt. Hcl kreeg een laatste kans voor een gelijkspel. Zij liepen weer vast op de dekking van ons. Onze inzet werd beloond. Met nog 15 seconde te spelen werd er gekozen om het uit te spelen tot het tijd was, geen aanval meer maar de winst binnenhalen. Na 60 minuten stond er 25-24 op het bord.

De eerste finale is voorbij, we hebben er nog 3 te gaan. Komende week spelen we de enorm belangrijke wedstrijd tegen LHC, de thuiswedstrijd werd kansloos verloren, we hebben dus alle steun nodig, we zien jullie graag volgende week zondag 17 maart om 13.20 in Lemelerveld.