09-03-2019: Lettele – Overwetering (hoofdklasse)

Verslag Lettele

Ladies and gentlemen , fasten you seatbelts please, the Lettele ladies are ready for take off.

Deze aankondiging zou met recht op zijn plaats zijn geweest voor de wedstrijd tegen Overwetering. Met een duidelijke opdracht hoe deze wedstrijd aan te vliegen werden de turbo’s aangezet, de stuwkrachten aangesproken en Overwetering met een flinke turbulentie opgezadeld. Via 3-0 en 7-1 was de tussenstand na 15 minuten 14-4 in het voordeel van Lettele. Vaak hebben we wedstrijden na 15 minuten goed onder controle, maar deze keer klopte alles vanaf het begin. De verdediging stond goed en kreeg de tegenstander onder controle. Overwetering was erg zoekende. De omschakeling naar de aanval was strak en de afronding goed. Wanneer je je tijdens de rustpauze, met een stand van 21-9 !!, ook nog eens realiseert dat we simpel meer hadden kunnen scoren en ook nog eens een paar knullige doelpunten tegen kregen, dan weet je dat het goed zit.

Geen enkel team wil 60 minuten lang als figurant een wedstrijd spelen, geen enkel team wil naar huis met een verliespartij van 20 doelpunten, zo ook Overwetering niet. Het verdient lof dat ze het Lettele nog lastig kon maken op het moment dat daar in de dekking de aandacht en communicatie enigszins verslapte in de eerste 15 minuten na de rust. Het laatste kwartier kwam er gelukkig weer wat scherpte en power terug en werd de einstand van 33-21 bereikt. We werken weer toe naar de wedstrijden waar ook de tegenstand zal toenemen. Uiteindelijk is het datgene dat de dames van Lettele nodig hebben. Dan zijn ze op hun best! Volgende week spelen we uit bij WHC en daarna thuis tegen Zwolle en uit naar HVBS. Hoe opbouwend willen we het hebben? Dank aan alle toeschouwers die deze keer de weg naar de Scheg hadden genomen om onze wedstrijd te bekijken en ons aan te moedigen. Dat doet ons altijd erg goed!

De volgende wedstrijd is op zaterdag 16 maart om 19.30 tegen WHC in sporthal de Marke in Hengevelde.

Hilde – Naomi – Maaike 1 – Bianca 8 – Milou 9 – Ilse 4 – Yara 5 – Jolien 1 – Anouk O 1 – Inge – Anouk S – Marjolein 4.

Verslag Overwetering

Een tweede helft om trots op te zijn

Na de carnavalsbreak stond zaterdagavond de wedstrijd tegen koploper Lettele op het programma. Hoewel wij de punten broodnodig hebben, wisten we vooraf dat het een zeer zware kluif zou gaan worden. Onze blessurebank is nog altijd groot en de afgelopen week waren een aantal meiden geveld door de griep. Naast de langdurig geblesseerden Shana, Ella en Lynn moest ook Iris (griep) afhaken. Fenna en Moniek sluiten de rest van het seizoen aan bij de groep en zaterdagavond was Lynn van Herp bereid om mee te spelen.

We begonnen niet goed aan de wedstrijd. Lettele zette vanaf de 1e seconde Roos vast en hier wisten we niet goed op te anticiperen. De bal ging niet lekker rond in de aanval met als gevolg veel balverlies. Lettele kwam er met een aantal vlijmscherpe break outs direct overheen. Binnen een kwartier stonden we op een onmogelijke  achterstand van 12-3. De koppies gingen hangen en het werd vechten tegen de bierkaaien. Hoewel Lisa Overweg tot 3x toe een break out van Lettele wist te stoppen, stond er na 30 minuten toch een stand van 21-9 in het voordeel van Lettele op het scorebord.

In de rust hebben we elkaar aangesproken op het gebrek aan inzet en uitstraling. Dat we niet zouden winnen was een feit maar we hoefden ons ook niet op deze manier naar de slachtbank te laten leiden. We spraken af om er een goede 2e helft van te maken om zo met een goed gevoel naar de volgende wedstrijden toe te werken.

Dit pakte goed uit. In de verdediging hebben wij de gevaarlijkste schutter van Lettele vastgezet.
Ook Lettele had nu even moeite om goede aanvallen neer te zetten, zij kwamen zelfs in de eerste 5 minuten van de 2e helft niet tot scoren.

Aanvallend kregen wij iets meer vertrouwen en heel langzaam kropen we een klein stukje dichterbij. Maar een gat van 12 doelpunten dicht je natuurlijk niet zomaar en zeker niet tegen een sterke ploeg als Lettele. Maar desondanks speelden wij een goede 2e helft. We wisten met regelmatig de vrije man te vinden en er stond weer een team. De dekking stond ook beter en ook Maaike wist een aantal kansen van Lettele om zeep te helpen. Beide teams wisten in de tweede helft 12x te scoren en dat is iets waar wij best trots op mogen zijn.

Natuurlijk is de einduitslag fors, 33-21, maar de werklust en inzet die wij in de 2e helft hebben laten zien, moet vertrouwen geven voor de aankomende wedstrijden. Want er zullen nog een paar puntjes bij moeten om ons veilig te spelen. Om te beginnen met alweer onze laatste thuiswedstrijd van het seizoen: zaterdag 16 maart tegen ESCA, 19.15 in de Hooiberg.

Voor fotoverslag klik HIER

Doelpunten tegen Lettele: Roos van Breukelen 8  Leonie ten Broeke 3  Fenna Nijland 3  Moniek Bos 3  Eline Schutte 2  Maaike ten Broeke 1  Lynn van Herp 1