Schalkhaar lijkt winst te pakken tegen Achilles, maar handelt net te snel

Het is Schalkhaar zaterdagavond net niet gelukt om de ongeslagen koploper Achilles de eerste nederlaag van het seizoen toe te brengen. De thuisploeg en runner-up van de tweede klasse speelde een van zijn beste wedstrijden van het seizoen, maar kwam niet verder dan een 19-19-gelijkspel.

De uitwedstrijd in Apeldoorn eerder dit seizoen werd kansloos verloren (26-18). Schalkhaar wist dus dat het zaterdagavond aan de bak moest. Beide ploegen moesten even op gang komen en na een paar minuten spelen zette Achilles het eerste doelpunt op de borden. Vervolgens kwam Schalkhaar steeds beter in de wedstrijd en scoorde maar liefst zes keer op rij en liep uit naar 6-1. Achilles gaf niet op en kwam puntje voor puntje dichterbij. Na dertig minuten spelen gingen beide ploegen rusten met een 9-9-stand.

Knotsgekke slotminuut

Ook in de tweede helft gaven beide ploegen elkaar weinig toe. Schalkhaar had wel een marge van twee doelpunten, maar richting het einde van de wedstrijd kwam Achilles weer op gelijke hoogte. Het spel ging op en neer en wisselend stonden beide ploegen aan de goede kant van de score. Het bleef spannend tot en met de knotsgekke slotminuut. Schalkhaar kwam op een 19-18 voorsprong. Met nog minder dan een halve minuut te spelen scoorde Achilles de gelijkmaker. Met nog tien seconden op de klok nam Schalkhaar nog één keer een snelle middenuit. Marjolein Vloedgraven (nr. 8) haalde uit vanaf de middenlijn. Een fantastische knal die via de binnenkant van de paal in de goal ging. Maar de scheidsrechter gaf aan nog niet aangefloten te hebben voor de middenuit en dus ging er een streep door het doelpunt en de overwinning van Schalkhaar.

Hopen op wonder

Ondanks het gelijke spel heerst er vooral trots bij het team van Schalkhaar. “We hebben gewoon een heel goede wedstrijd gespeeld. Ik denk zelfs onze beste wedstrijd van het seizoen tot nu toe”, zegt speelster Selinde Zoetbrood. “We hadden zeker verdiend om deze te winnen. En hebben ook kansen gehad om de wedstrijd naar ons toe te trekken. Dat is helaas niet gebeurd.”

Het kampioenschap wordt door het gelijke spel een lastige opgave voor de ploeg die zo graag een keer de stap omhoog wil maken. Ook Zoetbrood weet dat Schalkhaar moet hopen op een wonder. “We hebben het niet zelf in de hand. Het enige wat we zelf kunnen doen is onze laatste drie wedstrijden winnen en hopen dat Achilles nog punten laat liggen. We hebben dit seizoen als team grote stappen gemaakt. De sfeer is heel erg goed en we gaan met een goed gevoel die laatste wedstrijden in.”

Op dit moment hebben beide ploegen 27 punten. Achilles heeft echter een wedstrijd minder gespeeld en ook het doelsaldo is in het voordeel van de ploeg uit Apeldoorn. Komend weekend speelt Schalkhaar geen wedstrijd. Op zaterdag 16 maart komt Wesepe, de nummer drie van de tweede klasse, op bezoek.

Schalkhaar – Achilles 19-19 (9-9).

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

One Reply to “Schalkhaar lijkt winst te pakken tegen Achilles, maar handelt net te snel”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina