Dalfsen heeft koppositie voor het grijpen, Broekland kan roet in het eten gooien

Zonder afgelopen weekend zelf te spelen, zag de stand in de tweede divisie er voor Dalfsen plotseling nog mooier uit. Koploper US ging zaterdag met 29-28 onderuit bij VZV 3. De Amsterdammers zijn nog wel de lijstaanvoerder, maar daar kan Dalfsen vrijdag verandering in brengen.

Dan speelt de ploeg van Ellen Klumper (foto, links) namelijk het inhaalduel in en tegen Broekland. Bij winst gaat Dalfsen over US heen in de stand en mag het zich de nieuwe koploper noemen. Daarna volgen nog zes spannende speelrondes, waarin Dalfsen en US elkaar ook nog een keer treffen.

Overigens zal Dalfsen vrijdag flink aan de bak moeten om de punten mee te nemen uit Broekland. De heenwedstrijd werd krap gewonnen: 33-31.

Donderdagavondduels

Niet alleen Broekland 1, ook Broekland 2 speelt deze week een inhaalduel. De reserves, uitkomend in de tweede klasse, komen vanavond in actie tegen Wesepe. In diezelfde klasse kan Achilles de koppositie weer van Schalkhaar overnemen, als het vanavond weet te winnen van Klarenbeek.

Ook de dames van Heeten en ABS spelen deze donderdag tegen elkaar. Niet voor de punten, wel voor de eer en om de conditie op peil te houden. Zij oefenen tegen elkaar in de sporthal in Heeten.

Kwiek-Quintus

De laatste, maar zeker niet de minste wedstrijd deze week is die tussen Kwiek en Quintus in de eredivisie. Op het spel staat een gunstige eindrangschikking van de reguliere competitie, om in de nacompetitie echt mee te kunnen doen. Op dit moment deelt Kwiek de vierde plek met VELO, Quintus staat zesde met slechts één puntje minder. Het uitduel verloor Kwiek met 31-25.

Programma deze week

Donderdag 15 februari 2024
18.45 uur: Broekland 2 – Wesepe (2e klasse)
20.00 uur: Klarenbeek – Achilles (2e klasse)
20.15 uur: Heeten – ABS (oefenduel)

Vrijdag 16 februari 2024
19.30 uur: Broekland – Dalfsen (2e divisie)

Zaterdag 17 februari 2024
19.00 uur: Kwiek – Quintus (eredivisie)

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina