Kwiek laat zich van beste kant zien tegen SEW en klimt naar gedeelde vierde plek

Kwiek won zaterdagavond opvallend eenvoudig van SEW. Waar de thuiswedstrijd nog maar nipt gewonnen werd, had Kwiek nu zestig minuten lang de touwtjes in handen. De eindstand van 25-32 was dan ook meer dan terecht.

SEW opende de score in sporthal De Bloesem, maar Kwiek maakte al snel de 1-1. Paris Scholten – deze week hoorde het talent dat ze begin maart met Jong Oranje mag spelen tegen Tsukuba Tokyo in sporthal Tijenraan – schoot vanuit de tweede lijn strak raak. Daarna was het woord aan linkeropbouwster Lotte Stam. Met onder meer drie scores op rij van haar hand kwam Kwiek op een 5-7- voorsprong. Tweemaal Floor Liefers en een goede score van Maron Schepers (foto) vanaf de cirkel zetten de tussenstand van 5-10 neer.

Kwiek had de zaakjes goed op orde. SEW kwam er aanvallend niet door en in de eigen aanval speelde de ploeg de systemen rustig uit tot een goede kans. Inmiddels had Lizz Olde Bolhaar de positie van Lotte Stam overgenomen en zij zou een fantastische wedstrijd spelen. Vanuit de tweede lijn bepaalde ze met haar vijfde doelpunt uit vijf pogingen de ruststand op 10-16.

Geen paniek

Kwiek begon de tweede helft in ondertal door een tijdstraf van Maron Schepers vlak voor rust. Nadat de ploeg weer compleet was – SEW was iets ingelopen naar 12-16 – moest Lisa Bosch eraf met eveneens een tweeminutenstraf. Bij 14-16 en 15-17 kwam SEW dichtbij, maar Kwiek raakte niet in paniek. Bij 16-19 scoorde Kwiek vier keer op rij en was de wedstrijd beslist: 16-23. Keepster Joy Maatman keerde ongelooflijk veel ballen en verrichtte ook vlak voor tijd nog een mooie stop. In de laatste aanval schoot Paris Scholten met haar vijfde van de avond de 25-32 binnen.

Kwiek deelt dankzij deze zege de vierde plek in de eredivisie met VELO. De komende twee weken zijn cruciaal voor de Raalter ploeg. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Quintus op het programma en een week later gaat Kwiek naar VELO toe. Weet Kwiek beide potjes te winnen, dan heeft de ploeg een uitstekende uitgangspositie voor de nacompetitie.

SEW – Kwiek 25-32 (10-16). Doelpunten Kwiek: Lizz Olde Bolhaar 14, Paris Scholten 5, Floor Liefers 3, Lotte Stam 3, Kaylee Damman 2, Maron Schepers 2, Lisa Bosch, Elisa Marsman, Floor Tutert, Nel Veldhuis.

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina