Kwiek slaat in slotfase genadeloos toe en pakt twee punten tegen VZV

In de eerste minuten van het duel tegen VZV leek het een offday te worden voor de handbalsters van Kwiek, maar de selectie van Jildou Meijer en interim-coach Myrthe Schoenaker herpakte zich sterk. In de enerverende en spannende laatste tien minuten trok Kwiek zelfs de overwinning naar zich toe en pakte zo twee punten tegen de nummer drie van de ranglijst.

Het duel in een goedgevulde Tijenraan – heel Haarle was uitgelopen om dorpsgenoot Paris Scholten (foto) te zien spelen – begon tam en slordig. Veel balverlies en missers van Kwiek zorgden ervoor dat de gasten uit ’t Veld eenvoudig naar een 1-6-voorsprong konden uitlopen. Daarna begon het stapje voor stapje beter te lopen bij Kwiek. Paris Scholten stelde haar fans niet teleur en schoot vier prachtige ballen raak en ook Elisa Marsman liet zien verschillende schoten in huis te hebben. Na twintig minuten spelen stond er nog wel een achterstand op de borden: 7-10.

Zes tegen vier

Een paar minuten later, bij een stand van 9-12, kreeg Kwiek de uitgelezen kans om het gat te dichten. Twee speelsters van VZV moesten kort na elkaar voor twee minuten naar de kant, waardoor Kwiek aanvallend zes tegen vier kon spelen. Het numerieke overtal leverde geen doelpunten op, het verschil bleef drie punten. Toch kon Kwiek met een hoopgevende ruststand de kleedkamer in gaan. Dankzij drie benutte strafworpen van Lizz Olde Bolhaar en een score van Lisa Bosch op de rechterhoek was het na dertig minuten handballen 13-14.

Direct rood

Ook in de eerste minuten na rust speelde Kwiek, net als in de beginfase, niet goed. Elisa Marsman en Lizz Olde Bolhaar zorgden nog wel voor de 14-14 en 15-15, maar daarna mocht VZV drie keer op rij scoren. Coach Jildou Meijer zette haar verdediging om naar een 5-1-dekking met Floor Tutert op de voorste positie. Dat betaalde zich uit. Kwiek kwam langzaam maar zeker dichterbij. Lotte Stam, die een ongelukkige eerste helft speelde, zette met een mooi afstandsschot haar ploeg op 20-20 en Nel Veldhuis zorgde met haar eerste van de avond voor de eerste voorsprong voor Kwiek: 21-20. Na de gelijkmaker van VZV kreeg Lotte Stam opnieuw de kans om te scoren, maar zij werd tijdens haar doelpoging hard geduwd. Het betekende een directe rode kaart voor de nummer 17 van VZV.

Zenuwen

Met nog tien minuten te gaan, had Kwiek nu opeens de beste papieren, maar het zouden nog bloedstollende minuten worden. Nel Veldhuis zette Kwiek bij 23-22 weer op voorsprong. Lizz Olde Bolhaar herhaalde dat bij 24-23, waarna keepster Joy Maatman de break-out van de nummer 9 van VZV pakte. De zenuwen leken bij beide ploegen daarna echt toe te slaan. Eerst verloor Kwiek de bal in de aanval en in de tegenstoot verspeelde ook VZV de bal. Kwiek kreeg opnieuw de kans het verschil naar twee te tillen en ditmaal lukte dat wel. Lotte Stam passeerde haar verdedigster en schoot de 25-23 tegen de touwen. Een aantal seconden later maakte VZV de 25-24.

Met nog veertig tellen op de klok riep coach Jildou Meijer haar speelsters bijeen tijdens een time-out. De opdracht was duidelijk: de laatste aanval goed uitspelen en geen balverlies meer lijden. Maar het liep anders. Met nog een paar seconden te gaan, wist VZV toch de bal te veroveren en nog een allerlaatste schot op Joy Maatman af te vuren. De keepster liet zich niet verrassen en wist de poging eenvoudig te pakken, waarna bij Kwiek de handen omhoog konden om twee zwaarbevochten punten tegen VZV te vieren.

Kwiek – VZV 25-24 (13-14). Doelpunten Kwiek: Lizz Olde Bolhaar 8, Paris Scholten 6, Elisa Marsman 3, Lotte Stam 3, Nel Veldhuis 2, Lisa Bosch, Floor Liefers, Marit Winkels.

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina