Allrounder Lizz Olde Bolhaar blinkt uit bij Kwiek dat PSV ruim verslaat

Niet alleen vanwege het aantal doelpunten dat ze maakte, maar vooral de manier waarop ze die elf ballen erin schoot, maakte Lizz Olde Bolhaar (foto) zaterdagavond bij Kwiek grote indruk. De 21-jarige rechtshandige scoorde vanaf de opbouw, vanuit de hoek én via break-outs en bleek ook vanaf zeven meter trefzeker.

Olde Bolhaar drukte vanaf de linkeropbouw direct haar stempel op de wedstrijd. De eerste drie Raalter doelpunten kwamen allemaal van haar hand en ook de 8-5 – een mooie passeeractie – kwam op haar naam te staan. Het leek de opmaat naar een eenvoudige overwinning, maar zo makkelijk liet PSV zich niet aftroeven. Door een tijdstraf voor Olde Bolhaar kwam PSV terug naar 8-7. Na twee slordige fouten in de aanval stond het zelfs plots 8-9 voor de bezoekers. De rest van de eerste helft had Kwiek het moeilijk, wat vooral de verdienste was van het fel verdedigende PSV. Bij rust was de stand dan ook in evenwicht: 16-16.

Waar Kwiek halverwege de wedstrijd al drie tijdstraffen had opgelopen, had PSV nog geen een keer tweeminuten gekregen. Daar kwam na rust rap verandering in. Binnen negen minuten stonden de Eindhovenaren al driemaal in ondertal. Kwiek profiteerde. Van 18-19 achter zorgden Olde Bolhaar (ditmaal op de linkerhoek) en invaller Lotte Stam samen voor een run van vier doelpunten: 23-20. Bij 26-22 sputterde PSV nog eenmaal tegen, maar Lisa Bosch brak bij 26-25 definitief het verzet van de gasten. Met drie mooie doelpunten, en tussendoor nog een break-out van Elisa Marsman, zette de rechterhoekspeelster haar ploeg op 30-26. Lotte Stam deed met twee scores nog een duit in het zakje waardoor bij 32-26 de wedstrijd definitief in het slot zat.

Kwiek trakteerde het publiek in de slotfase op nog enkele fijne doelpunten en wilde bij 40-30 de wedstrijd met een vlieger mooi afsluiten, maar de pass van rechterhoekspeelster Lobke Hagen op opbouwer Lotte Stam was net niet goed genoeg. PSV scoorde aan de andere kant wel, waarna Floor Tutert met een droog afstandsschot de laatste score van de avond liet noteren: 41-31.

Kwiek – PSV Handbal 41-31 (16-16). Doelpunten Kwiek: Lizz Olde Bolhaar 11, Lisa Bosch 7, Paris Scholten 6, Lotte Stam 6, Elisa Marsman 3, Kaylee Damman 2, Floor Liefers 2, Floor Tutert 2, Anouk van Rijssen, Nel Veldhuis.

Foto: Kwiek-speelster Lizz Olde Bolhaar | fotograaf: Johan Wolff

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina