Dalfsen pakt leiding in tweede divisie: ‘Nog zes finales te gaan’

Met nog zes speelrondes te gaan is Dalfsen de nieuwe koploper in de tweede divisie. Gisteravond versloeg de ploeg van trainster Ellen Klumper Broekland met 24-30 en gaat daarmee over concurrent US heen, die vorige week verrassend verloor van VZV 3.

Het verschil tussen de beide titelkandidaten blijft minimaal: Dalfsen heeft 25 punten, US volgt met 24 punten. VVW, de nummer drie, staat vijf punten achter op US en lijkt daarmee niet meer mee te doen om de hoogste positie. “Nog zes finales te gaan”, weet Klumper. “Het is geweldig om zo mee te doen en zelfs bovenaan te staan. De meiden zijn dolenthousiast en de sfeer is echt heel goed. Ze trainen hard en staan er voor elkaar. Het is een heel goede groep.”

Dalfsen trok de zege in de inhaalwedstrijd tegen Broekland vrijdagavond pas in de tweede helft naar zich toe. Bij rust was de stand nog gelijk: 14-14. Lissa van Dam en Merith Ganzeboer waren met ieder zes doelpunten het beste op schot.

Broekland – Dalfsen 24-30 (14-14). Doelpunten Dalfsen: Lissa van Dam 6, Merith Ganzeboer 6, Finn Teters 5, Julia Booijnk 4, Daniëlle Wendt 4, Femke Beumer 2, Merle Marsman 2, Louise de Roode.

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina