Rosan Kortenhorst en Mirjam Lamers staan in slotfase van hun allerlaatste wedstrijd oog in oog met elkaar

Heeten en Nieuw Heeten sloten hun seizoen afgelopen dinsdag af met een mooie en spannende onderlinge wedstrijd. Het duel in de Heetense sporthal werd pas in de laatste seconden beslist. Rosan Kortenhorst, die haar laatste duel voor Heeten speelde, mocht vanaf zeven meter aanleggen. Nieuw Heeten-keepster Mirjam Lamers, die ook afscheid nam, stond tegenover haar. De Heetense schutter won en bepaalde de eindstand op 24-24.

Enkele tellen voor deze laatste score leek Nieuw Heeten met de volle buit aan de haal te gaan. “Na 29.45 minuten te hebben gespeeld stond het 23-24 in ons voordeel,” schrijft Nieuw Heeten in het wedstrijdverslag. “We hadden ook nog eens balbezit. Twee vingers in de neus, zou je denken. Helaas, door slordig balverlies kreeg Heeten nog een aanval die beloond werd met een penalty. Mirjam, die haar laatste wedstrijd speelde, stond daar oog in oog met een speelster van Heeten, Mir zat in de goede hoek, maar helaas lag de bal in het netje. De eindstand was 24-24, waarbij Heeten heeeeeel blij was met één puntje. Zouden ze dan toch een beetje bang zijn geweest?”

Na afloop van de spannende derby werden de vertrekkende speelsters van beide ploegen in het zonnetje gezet. Bij Heeten stopt Rosan Kortenhorst; Nieuw Heeten nam afscheid van drie spelers. Naast Mirjam Lamers gooien ook Maureen van Rossum en Esmee Hunneman hun handbalkloffie aan de kant.

Heeten blij met titel voor DOS

DOS kroonde zichzelf deze week tot officieus kampioen van de hoofdklasse A. Door een bijzonder hoge uitslag tegen Hurry Up (53-21) zijn de Drentsen over Heeten heengegaan op de ranglijst. In punten staan beide ploegen nu gelijk, maar het doelsaldo van DOS is vele malen beter. Tegen HVZ-Vivendi kan DOS het zondag definitief afmaken. Voor Heeten geen enkel probleem. De ploeg speelt volgend jaar veel liever nogmaals in de hoofdklasse. De tweede divisie, waar de reisafstanden langer zijn, er minder derby’s gespeeld worden en er vaker met hars gespeeld wordt, lonkt absoluut niet voor de ploeg van Harry Stoeten.

Uitslagen 10, 11 en 12 mei 2022

Tweede divisie A
Wijhe’92 – DSVD 2: 31-28

Hoofdklasse A
Heeten – Nieuw Heeten: 24-24 (15-16)
HVE 2000 – Dalfsen: 24-27

Hoofdklasse C
Overwetering – Vido: 25-17

Tweede klasse A
LHC 2 – Schalkhaar: 20-24

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina