Overwetering ziet af van vrijwillige degradatie en speelt volgend jaar gewoon weer in de hoofdklasse

De handbalsters van Overwetering spelen volgend jaar toch gewoon weer in de hoofdklasse. De Olster ploeg overwoog halverwege het seizoen om vrijwillig uit de westelijk georiënteerde hoofdklasse C te degraderen, maar is op dat besluit teruggekomen.

Overwetering was dit seizoen als één van de weinige ploegen uit Overijssel in de westelijke hoofdklasse C ingedeeld. Alleen Broekland was op korte afstand, de meeste andere tegenstanders waren gevestigd in Utrecht, Zuid- of Noord-Holland. Het lange reizen dat daarbij hoorde zagen veel speelsters van Overwetering niet nog een seizoen zitten.

Inmiddels zijn die speelsters van gedachten veranderd. „We hebben uiteindelijk samen besloten toch in de hoofdklasse te willen blijven”, vertelt aanvoerster Shana Nijboer, die daar zelf erg blij mee is. „We hebben best lang gestreden om in de hoofdklasse te komen. Dat reizen heb ik er wel voor over en ik ben heel blij dat ik weer op dit niveau kan spelen.”

Overwetering eindigde onder trainer Hans Reukers, die komend seizoen door Aldo Nijboer opgevolgd wordt, op de voorlaatste plek in de hoofdklasse C, wat zou betekenen dat er nog nacompetitie gespeeld moet worden om klassenbehoud. Dat blijkt echter niet nodig, vertelt Nijboer. „Dat is het besluit van het NHV. In welke hoofdklasse we volgend jaar worden ingedeeld, is nog niet bekend. We gaan heel hard duimen dat dat de hoofdklasse A is.” In die poule spelen onder andere Heeten, Nieuw Heeten, SDOL, Zwolle en Dalfsen. Ook LHC en Lettele kunnen zich daarbij voegen. De Lemelerveldse ploeg promoveerde dit seizoen uit de eerste klasse; Lettele degradeerde uit de tweede divisie.

Foto: Iris ten Broeke van Overwetering probeert door de dekking van WPK/Westlandia 2 te komen | fotograaf Gerard Vrakking

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina