2022-05-10: Heeten – Nieuw Heeten (hoofdklasse)

Verslag Heeten

Vandaag stond onze laatste wedstrijd op de planning. De wedstrijd tegen Nieuw Heeten. De vorige keer hebben we met een punt verloren. Dit keer waren we er extra op gebrand om de punten in Heeten te houden.

Na een wat onrustige voorbereiding begonnen we wel scherp aan de wedstrijd en konden wij met onze afstand schoten goed het net vinden. Helaas hadden wij weer last van het ‘Heetens kwartiertje’ en hierdoor kon Nieuw Heeten weer dichterbij komen en uiteindelijk ook één punt meer scoren in de eerste helft. We gingen de rust in met een stand van 15-16 in ons nadeel. We moesten in de dekking sneller aanpakken en feller reageren.

In de tweede helft bleef het spannend. We wisten niet meer zo makkelijk het net te vinden als in het begin van de eerste helft, maar bleven wel knokken. De laatste paar seconden kregen wij een penal. Rosan mocht deze nemen … Gelukkig sloot Roos haar allerlaatste wedstrijd goed af met een knaller. Roos, bedankt voor alle jaren ❤️. Publiek bedankt voor de goede support afgelopen jaar! Tot volgend seizoen!

Verslag Nieuw Heeten

De laatste wedstrijd van dit seizoen begon met een lange reis naar onze buurvrouwen in Heeten. Na wel 10 minuten te hebben gereden kwamen we aan in de sporthal van Heeten. Waar de badmintonners nog fanatiek aan het badmintonnen waren en wij absoluut niet met een bal mochten stuiteren, want blijkbaar zorgden we voor grootse windvlagen in de hal. Het warmlopen verliep zoals vroeger bij de f’jes, gelukkig kregen we van de scheids nog even de tijd op het veld om warm te schieten.

Maar goed eenmaal warmgelopen waren we klaar voor de heuse derby tegen Heeten. Voor ons stond niet veel meer op het spel en voor Heeten blijkbaar ook niet, gezien het bericht in de Stentor afgelopen week dat ze geen kampioen hoefden te worden. Maar hoe dan ook een wedstrijd tegen Heeten wil je winnen!

Heeten uit altijd lastig, en zo begon de wedstrijd ook. We begonnen niet scherp en de schutters van Heeten hadden vrij kans om te schieten, ze vlogen ons dan ook om de oren. Maar we kwamen steeds meer in de wedstrijd en zo stonden we in de rust met 15-16 voor! De wedstrijd was dus nog niet gespeeld en we wisten dat we nog 30 minuten lang alles moesten geven.

Wij maakten het Heeten lastig door onze dekking, maar Heeten maakte het ons ook lastig door hun dekking. Maar we bleven knokken en gaven niet op! Na 29.45 minuten te hebben gespeeld stond het 23-24 in het voordeel voor ons, we hadden ook nog eens balbezit. Twee vingers in de neus zal je denken! Helaas door slordig balverlies met gevolg een aanval voor Heeten die werd beloond met een penalty. Mirjam die haar laatste wedstrijd speelde stond daar oog in oog met een speelste van Heeten, Mir zat in de goede hoek maar helaas lag de bal in het netje. De eindstand was 24-24 waarbij Heeten heeeeel blij was met 1 puntje, zouden ze dan toch een beetje bang zijn geweest? 🤪

Al met al een spannende derby zoals ze horen te zijn! Publiek bedankt voor de support, jullie domineerden in de Heetense sporthal 💪🏼Mirjam, Esmee en Maureen bedankt voor jullie inzet alle jaren we gaan jullie missen.