Romé Steverink maakt indruk bij VZV

Het publiek van eredivisionist VZV is onder de indruk van nieuwe aanwinst Romé Steverink, dat is te lezen in een artikel van het Noord-Hollands Dagblad. De toeschouwers vergelijken de voormalig Kwiek-speelster met Oranje-speelster Bo van Wetering ‘maar dan op rechts’.

Met VZV versloeg Steverink afgelopen zaterdagavond eenvoudig het Twentse Borhave: 31-17. Steverink scoorde vijf maal. Na afloop werd ze in de kantine vergeleken met de jonge Oranje-speelster Bo van Wetering, die bij het Nederlands team op de linkerhoek nu al een vaste waarde is. Ook de verslaggever van het Noord-Hollands Dagblad vindt Steverink ‘een smaakmaker’ bij VZV.

De verslaggever zag dat Steverink op haar plek is in ’t Veld en constateerde dat de snelle hoekspeelster altijd met scherp schiet. Al was de Raaltese het met dat laatste niet helemaal eens: “Nou, niet alles was raak. Dat vliegertje in de tweede helft ging er bijvoorbeeld niet in.”

Europees debuut

Afgelopen zomer stapte de linkshandige Steverink over van Kwiek – de club waar ze opgroeide – naar de huidige nummer 3 van Nederland om de volgende stap in haar carrièreplan te maken. Ze droomt van een plek in Oranje en ziet VZV als een goede tussenstap om dat doel te bereiken.

Vorige week maakte Steverink in het shirt van VZV haar Europese debuut. Tegenstander KHF Ferizaj uit Kosovo werd met twee ruime zeges simpel verslagen, waardoor VZV zich plaatste voor de derde ronde van de Europacup. “Geweldig om mee te maken”, vond Steverink. “Wat een sfeer, in een volle hal. Jammer dat de tegenstander een beetje tegenviel, maar ik heb wel echt genoten.”

Lees ook: ‘Romé Steverink zet volgende stap in carrièreplan’

Foto: Romé Steverink haalt namens VZV uit tegen KHF Ferizaj | fotograaf Patrick Hogervorst

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina