Kwiek niet opgewassen tegen Handbal Venlo: ‘Veruit de beste ploeg van de eredivisie’

Handbal Venlo was zaterdagavond een maatje te groot voor Kwiek. De Limburgse ploeg, die volgens Kwiek-trainer Lars Hoogeveen veruit de beste ploeg van de eredivisie is, won met 26-35.

Hoogeveen had een wisselend spelbeeld van zijn ploeg gezien. “De eerste helft was goed, de tweede helft minder. We maakten te veel technische fouten en misten wederom veel open kansen. We gingen goed mee met Venlo, maar ze zijn een maatje te groot voor ons. Dat verschil van negen punten ligt aan onszelf.”

Maar ook de scheidsrechters maakten het Kwiek niet makkelijk, vond Hoogeveen. “Ze konden niet mee in het niveau van de wedstrijd. Dat gaf de coach van Venlo ook aan. Wij kregen tijdstraffen voor overtredingen die het niet waard waren. Aan de overkant werden ze niet gegeven.” Zo moest na rust Maron Schepers twee keer achter elkaar met tweeminuten naar de kant. “Dan valt je dekking weg en lukt het niet meer. We werkten ons op een gegeven moment terug tot op vier punten, maar toen kregen we weer zo’n zure tweeminuten. Dat gebeurde aan de andere kant niet en dat is lastig handballen.”

Keepster Claudia ter Wal, de afgelopen weken meermaals uitblinkster aan Kwiek-zijde, ontbrak. Zij was net als eerstelijnspeelster Lisa Bosch ziek. Opbouwster Anouk van Rijssen speelde niet mee vanwege een blessure. Hoogeveen: “Dat werkt natuurlijk ook allemaal niet mee. Maar het is goed te zien dat dan anderen opstaan. Joy Maatman stond goed in het doel en Astrid Uitslag en Maron waren in de dekking sterk.” Uitslag kon de wedstrijd echter niet voltooien. Zij viel in de tweede helft uit met een schouderblessure. “Dat zag er niet best uit.”

Door de nederlaag blijft Kwiek op vier punten staan. Na zes duels staat de Raalter ploeg nu op plek 8 in de eredivisie. Volgende week staat het uitduel met nummer 5 Quintus op het programma.

Foto: Kwiek-speelster Marit Winkels in de mangel bij twee verdedigsters van Handbal Venlo | fotograaf Johan Wolff

De grootste collectie teamkleding van Nederland!
Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina