Romé Steverink zet volgende stap in carrièreplan

Onlangs speelde Romé Steverink tegen SEW haar laatste wedstrijd voor Kwiek. De in Raalte geboren en getogen hoekspeelster – over drie weken wordt ze 19 – komt vanaf komend seizoen uit voor VZV uit het Noord-Hollandse dorp ’t Veld.

De slimme en snelle linkshandige hoekspeelster traint doordeweeks op de HandbalAcademie en maakt deel uit van de U19-selectie van Oranje waarmee ze binnenkort op het EHF Championship speelt. Onlangs liet ze al doorschemeren haar handbaltoekomst buiten Kwiek te zien. “Ik wil heel graag het nationale A-team halen, maar daar moet ik nog veel stappen voor maken. Spelen in het buitenland hoort daarbij, maar daar is het nu nog te vroeg voor.”

Europees handbal

Steverinks eerste stap omhoog is dus richting Noord-Holland. VZV is vanaf 2016 een vaste waarde in de eredivisie. De laatste twee reguliere seizoenen eindigde de ploeg op de derde plek en werd er Europees handbal gespeeld. In de alternatieve competitie van dit voorjaar eindigde VZV wederom op een derde plek, nadat in een best-of-two VOC werd afgetroefd.

Steverink, die na de zomer Bedrijfskunde gaat studeren in Nijmegen en daarnaast nog steeds op Papendal te vinden is, is niet de enige nieuwkomer bij VZV. De jonge opbouwsters Anouk Dekker (Geel Zwart) en Romée Louwen (SEW) en talent op de cirkel Josien van den Hoek (ZAP) besloten al eerder de overstap naar ’t Veld te maken.

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina