Klein beetje revanche: Kwiek sluit af met zege

Vorige week ging Kwiek met 38-25 keihard onderuit tegen SEW in de eerste wedstrijd van de best-of-two om plek vijf. Afgelopen zaterdag revancheerden de Raaltenaren zich enigszins voor dat debacle. Kwiek won in eigen huis met 30-29. Genoeg om een plekje te stijgen was het niet, maar er was in ieder geval sprake van een echte wedstrijd.

In sporthal Tijenraan oogden zaterdagavond beide ploegen vermoeid. Het beste van het spel was er, na een door coronaperikelen beheerst seizoen, duidelijk vanaf. SEW, dat met slechts drie wisselspeelsters en een extra keeper naar Raalte was afgereisd, won vorige keer nog ruim, maar moest nu zijn meerdere erkennen in de ploeg van Lars Hoogeveen.

De openingsfase in Raalte was voor de thuisploeg. Met drie doelpunten van Anouk van Rijssen pakte Kwiek bij 3-2 een voorzichtige voorsprong. SEW nam het initiatief vervolgens over (3-6), maar Kwiek ging met succes in de achtervolging. Vooral Romé Steverink en Lynn Holtman, beiden uitkomend voor de HandbalAcademie, hadden een goede invalbeurt met mooie acties en dito scores. Keepster Claudia ter Wal onderscheidde zich met onder meer twee sterke reddingen op break-outs. De misser vlak voor het rustsignaal werd haar daarmee vergeven.

In de tweede helft, Kwiek stond voor met 14-13, kreeg SEW weinig kansen om de voorsprong over te nemen. De voor Ter Wal ingevallen keepster Joy Maatman toonde aan goed opgewarmd te zijn. Ook zij had sterke reddingen en kreeg de handen van het publiek op elkaar bij een perfecte lange pass op Steverink. Cirkelspeelsters Lisa Bosch en Astrid Uitslag – Maron Schepers was nog steeds geblesseerd – werden af en toe goed bediend door de opbouwers.

Bij 28-22 leek Kwiek een ruime zege te gaan neerzetten, maar SEW kreeg ineens volop de gelegenheid terug in de wedstrijd te komen. Vanaf 30-25 scoorde Kwiek niet meer. SEW wel. Zelfs de laatste vrije bal, genomen na het eindsignaal, ging het Raalter doel in.

Quintus kampioen

Quintus kroonde zich tot kampioen van de alternatieve competitie. De Kwintsheulse ploeg won de best-of-two van Handbal Venlo. Kwiek, dat op plek zes eindigde, heeft nu een maand vrijaf en hervat eind juli de voorbereiding op het komende seizoen.

Kwiek – SEW: 30-29 (14-13)
Doelpunten Kwiek: Anouk van Rijssen 6, Romé Steverink 6, Lynn Holtman 4, Floor Liefers 4, Jessica Hilbrands 3, Lisa Bosch 2, Floor Tutert 2, Marit Winkels 2, Astrid Uitslag 1

Foto: Jessica Hilbrands (hier in actie tegen Quintus) schoot tegen SEW drie keer raak | Fotograaf Kristian Giesen

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina