Romé Steverink maakt debuut in Oranje, ook Dominique Hemmink levert bijdrage

Romé Steverink maakte gisteren haar debuut voor het Nederlands team. In de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Finland kreeg de geboren Raaltese zowel in de eerste als tweede helft speeltijd van interim-bondscoach Ricardo Clarijs. Met Steverink op de rechterhoek won Oranje het duel na een zenuwachtig begin uiteindelijk ruim met 35-22.

Omdat Nederland al zeker is van EK-deelname en komende week het belangrijke Olympisch Kwalificatietoernooi speelt, trad het tegen Finland aan met een zogenaamd Talent Team. Niet de grote namen zoals Malestein, Abbingh en Polman stonden in Almere op het veld, maar de aanstormende talenten kregen het vertrouwen. Onder hen dus ook voormalig Kwiek-speelster Romé Steverink, die sinds dit seizoen bij Molde HK Elite in Noorwegen speelt. Zij mocht zowel in de eerste als tweede helft enkele minuten maken. Tot een score kwam de hoekspeelster niet, maar vooral verdedigend verrichtte ze uitstekend werk.

Steverink was niet de enige Sallandse inbreng in het internationale duel gisteren. Op de bank zat naast coaches Clarijs en Debby Bont ook Dominique Hemmink. De speelster van SDOL én fysiotherapeut van Kwiek verzorgde de medische begeleiding van de Oranje-selectie.

Foto: Romé Steverink (links) en Dominique Hemmink

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina