Revanche voor HHZD en dendert Heeten door?

Nog twee rondes te gaan en dan weten we wie dit jaar de regionale beker in handen krijgt. Vorig jaar ging bij de dames CVO uit Vaassen ermee aan de haal. In de finale werd destijds in de Twellose sporthal de Jachtlust afgerekend met HHZD (22-20). De Heinose ploeg kan zich binnenkort revancheren voor die nederlaag, want in de halve finale van dit jaar staan beide teams weer tegenover elkaar.

Zowel bij HHZD als CVO moet het vertrouwen in een goede afloop groot zijn. Beide selecties gingen fluitend de eerste rondes door. HHZD ontdeed zich van Klarenbeek (19-36) en had opmerkelijk weinig problemen met Nieuw Heeten (25-17). Ook CVO boekte ruime zeges en imponeerde met een 22-17 overwinning op Broekland in de kwartfinale.

Heeten ontvangt LHC

Heeten en LHC – die in de andere halve finale elkaar treffen – hebben eveneens een goede reeks achter de rug. Overwetering 2 was geen partij voor Heeten (20-39) en Haarle moest voor de derde keer dit seizoen zijn meerdere erkennen in de groen-zwarten (23-27). LHC boekte ook enorme zeges. Lettele 2 werd met 34-24 opzij gezet en Grol kreeg in de kwartfinale helemaal geen kans: 29-15.

In de reguliere competitie was de eerste ontmoeting tussen LHC en Heeten ongemeen spannend. De Lemelerveldsen trokken met 24-25 nipt aan het langste eind. De return in januari werd een simpele prooi voor de Heetense speelsters: met 18-28 sloegen ze keihard terug.

Lees ook: Halvefinalisten bekertoernooi zijn bekend
Lees ook: HHZD verpulvert Klarenbeek, ook Haarle en LHC bekeren door

Bekende tegenstander voor Heeten

De heren van Heeten spelen in de halve finale tegen een bekende tegenstander: competitiegenoot Cabezota is de opponent. De Enschedeërs eindigden net een plekje hoger dan Heeten (vier om vijf) en ook in de wedstrijden deden beide ploegen weinig voor elkaar onder. Eenmaal won Cabezota (22-28), de andere keer was Heeten de winnaar (27-29).

Weet Heeten zich te ontdoen van Cabezota dan treft het in de finale wederom een bekende ploeg. De andere halve finale gaat tussen de nummers een en twee van de eerste klasse: The Flyers tegen Havana.

Lees ook: Heren Heeten plaatsen zich voor halve finale

Dinsdag 4 juni 2019
19.45 uur: Cabezota HS1 – Heeten HS1
20.00 uur: CVO DS1 – HHZD DS1

Donderdag 6 juni 2019
20.00 uur: Heeten DS1 – LHC DS1

Foto: LHC (blauw-wit) en Heeten treffen elkaar voor de derde keer dit seizoen, bron: www.hvlhc.nl

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina