Overwetering laat zich niet gekmaken door ongunstige voortekenen: ‘Bonuspunten!’

De voortekenen waren allesbehalve gunstig voor Overwetering. De Olstenaren moesten zondag een dik uur reizen voor hun wedstrijd in Emmen tegen SVBO. Bovendien spelen de Drentsen daar met hars. Daarbovenop ontbraken hoekspeelster Rianne Kappert en schutter Romée Groot Koerkamp in de selectie van Aldo Nijboer. En alsnog gingen de punten mee naar Overijssel.

“Niks gestolen, gewoon dik verdiend”, concludeerde Nijboer trots nadat zijn ploeg met 19-20 gewonnen had van SVBO. Hij zag dat zijn speelsters zeker wel last hadden van het hars aan de bal, want harsgebruik komt in de hoofdklasse nauwelijks voor. Daarom hield Nijboer zijn voorbespreking kort, zodat de speelsters lange tijd met hars konden oefenen in de warming-up. Dat pakte gunstig uit. Hoewel de aanvallen toch stroperig verliepen door de moeilijke balbehandeling, stond de dekking van Overwetering als een huis. Kyara Koerhuis keepte bovendien een uitstekende partij.

Bij rust keek Overwetering tegen een kleine achterstand aan: 10-9. De speelsters voelden dat het nog niet gespeeld was en dat een overwinning mogelijk was. Dat bleek niet ongegerond. De tactiek was duidelijk: niet te veel passes en zorgen dat de speelsters die het beste met de bal overweg kunnen tot afronden komen. Vooral Moniek Bos leek weinig problemen met de harsbal te hebben: zij schoot tien keer raak.

Overwetering liep uit naar 13-17, maar SVBO was bij 17-17 weer helemaal terug in de wedstrijd. Een minuut voor tijd zette Overwetering de stand op 18-20. SVBO maakte met een afstandsschot de aansluitingstreffer: 19-20. Een slordige aanval van Overwetering gaf SVBO nog eenmaal de kans om de gelijkmaker te scoren, maar de lange bal eindigde tot opluchting van Overwetering over de achterlijn, waarna het eindsignaal klonk.

“Bonuspunten”, noemde Nijboer de overwinning. “Want wellicht had een enkeling stiekem gehoopt op zo’n overwinning, maar gezien de andere uitslagen van onze tegenstanders in Emmen hadden we dit zeker niet verwacht.”

Overwetering stijgt door deze zege van plek vijf naar plek vier. Volgende week ontvangt de ploeg Actief Klazienaveen, de nummer acht van de ranglijst.

SVBO – Overwetering 19-20 (10-9). Doelpunten Overwetering: Moniek Bos 10, Shana Nijboer 4, Iris ten Broeke 2, Fenna Nijland 2, Rowy Slijkhuis 2.

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina