Voorwaarts blijft steken op plek acht na verlies tegen oude bekende

Het seizoen voor Voorwaarts verloopt nog niet soepeltjes. Na zeges in de eerste twee wedstrijden wist de ploeg van trainer Emin Nimani in de weken daarna nog maar één keer opnieuw te winnen. Ook zaterdagavond tegen Duiven moest Voorwaarts een nederlaag slikken.

Met tegenstander Duiven stond Voorwaarts tegenover een oude bekende. Opbouwster Lisa Oosterwijk, in de hoogtijdagen van Voorwaarts belangrijk voor de club, besloot vorig jaar te gaan handballen in haar woonplaats. Duiven dus. Uiteraard moest er voordat de wedstrijd begon even bijgekletst worden. “Maar er moest natuurlijk ook gehandbald worden,” kwam Voorwaarts al snel ter zake.

Voorwaarts liep al snel achter de feiten aan. Duiven zette direct een 0-6 voorsprong op de borden. Nikki Teunissen zorgde met een prima passeeractie voor het eerste doelpunt van Voorwaarts. Via 3-8 werd het 5-10 en leek Voorwaarts terug in de wedstrijd te komen. Maar met maar liefst vijf breaks op rij pakte Duiven een 5-15 voorsprong. Romy ten Cate deed met enkele doelpunten voor rust nog wat terug, waardoor er halverwege de wedstrijd een stand van 8-15 op de borden stond.

In de tweede helft liep het verschil al snel weer op naar tien bij 12-22 en 19-29. Nikki Teunissen met een afstandsschot en Lieke Havekes met een mooi loopschot zorgden ervoor dat Duiven niet verder wegliep. Ook Esmée Pol en Lisa Zwienenbarg tekenden voor enkele mooie doelpunten. Daardoor viel de eindstand niet te groot uit: 27-32.

Voorwaarts staat na acht duels op de achtste plek in de hoofdklasse B. Volgend week staat de derby tegen Lettele – dat het gisteren met 38-28 koploper WHC niet moelijk kon maken – op het programma.

Voorwaarts – Duiven 27-32 (8-15). Doelpunten Voorwaarts: Nikki Teunissen 9, Romy ten Cate 4, Lara Baltes 3, Lieke Havekes 3, Esmée Poll 3, Lisa Zwienenbarg 2, Patricia Brincker, Benthe Jutten, Merle Kolkman.

Foto: Voorwaarts | Fotograaf Brian Veenhuis

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina