SDOL sterkste in derby tegen LHC: ‘Ze spelen een heel snel spelletje en doen dat goed’

Zondagmiddag stond er een aantrekkelijke derby op het programma: de wedstrijd tussen LHC en SDOL (foto). Zoals beide trainers zeiden: “Een derby is altijd een wedstrijd op zich. Het leeft enorm bij de meiden en het publiek.” Dat laatste was ook zeker te zien. In een bomvolle sporthal in Lemelerveld werd het 21-29 voor de bezoekers uit Luttenberg. 

Beide teams hadden er zin in. “We waren de hele week al bezig met deze wedstrijd. Ondanks dat we op de ranglijst hoger staan zegt dat in dit soort wedstrijden helemaal niets. De meiden waren erop gebrand om in Lemelerveld twee punten te pakken. Dat zag je meteen vanaf het begin van de wedstrijd. Ze begonnen supergemotiveerd”, omschreef SDOL-coach Helma Meijerman. Ook LHC, dat dit seizoen nog maar drie keer wist te winnen, begon scherp. Dit resulteerde in een gelijkopgaande eerste helft. Via 8-8 sloeg SDOL voor de rust een klein gaatje: 11-13.  

Eén doelpunt in tien minuten

Ook in het eerste deel van de tweede helft gaven beide teams elkaar weinig toe. SDOL behield wel steeds de voorsprong en was de betere ploeg. Maar LHC bleef goed bij en wist steeds de aansluiting te houden. Tot 20-22 was het een spannende wedstrijd. In de laatste 10 minuten scoorde LHC nog maar één keer. SDOL liepvia een aantal goede en snelle aanvallen gemakkelijk uit en won uiteindelijk met ruime cijfers: 21-29.  

“Het was geen beste wedstrijd van ons. SDOL heeft vandaag verdiend gewonnen”, concludeerde LHC-coach Harry Stoeten. “Ze spelen een heel snel spelletje en dat doen ze goed. We probeerden in hun tempo mee te gaan en dat lukte tot vijftig minuten nog aardig. In de laatste tien minuten lukte het voor ons niet meer. We waren niet scherp meer en slordig in de afronding.”

Met zes punten uit negen wedstrijden staat LHC op de negende plaats. Dit jaar staan er nog twee derby’s op het programma tegen Nieuw Heeten en Overwetering.

‘Ritme is terug’

Helma Meijerman zag haar team verdiend winnen: “Door een aantal blessures waren we de eerste wedstrijden van dit seizoen niet altijd compleet. Je ziet nu we weer voltallig zijn dat het ritme terug is. De speelsters kennen elkaar beter en het loopt goed. We hebben vandaag een heel goede wedstrijd gespeeld. De afspraken die we gemaakt hadden op tactisch gebied, dat lukte vandaag allemaal. De snelheid bleef er goed in en we waren scherp in de afronding. We winnen nu twee weken achter elkaar een derby en zitten in een goede flow. We gaan met veel vertrouwen naar de laatste twee wedstrijden van dit kalenderjaar.”

Ook de Luttenbergsen sluiten het jaar af met twee mooie derby’s. Volgende week spelen ze een thuiswedstrijd tegen Overwetering, ze sluiten het jaar af met een uitwedstrijd tegen Heeten. 

LHC – SDOL: 21-29 (11-13). Doelpunten LHC: Noor Wessels 8, Romée Kamphuis 4, Marion Hendriks 2, Paula Kogelman 2, Veere Wilms 2, Jolin van den Berg, Kim IJsseldijk, Luna Marsman. Doelpunten SDOL: Inge Lugtenberg 8, Sharon Spoolder 8, Anne Alferink 4, Joy van der Vegt 3, Nicole Bons 2, Roos Kortstee 2, Helen van den Berg, Isa ten Broeke.

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *