Overwetering eenvoudig langs Wesepe; ook Heeten bekert verder

Heeten en Overwetering hebben zich naar de eerste ronde van het bekertoernooi gespeeld. In Olst was Overwetering in de voorronde met 29-16 veel te sterk voor de buurvrouwen van Wesepe. Heeten versloeg in Enschede tegenstander Avanti Wilskracht met 25-33.

Het duel tussen de twee rivalen in de Hooiberg werd donderdagavond nooit een echte wedstrijd. Wesepe had aanvallend veel moeite de bal richting het vijandelijke doel te krijgen. Na twaalf minuten had de ploeg van trainer Richard Groote Schaarsberg slechts twee keer gescoord; Overwetering wist toen al zes keer raak te schieten. Tot aan de rust bleef dat verschil van vier punten op de borden staan: 13-9.

In de tweede helft lukte het Wesepe bijna een kwartier lang niet om een doelpunt te maken. Overwetering scoorde negen keer op rij, voordat Marjolien Roesink vanaf zeven meter iets terug deed namens de gasten: 22-10. Vooral linkeropbouwster Romée Groot Koerkamp van Overwetering was op dreef. Zij scoorde op alle mogelijke manieren: vanuit de tweede lijn, via doorbraken en na individuele passeeracties. Bij 29-16 klonk het eindsignaal.

Heeten ook door

Ook Heeten bekert verder. In Enschede trad de selectie van coach Harry Stoeten aan tegen Avanti Wilskracht. De Twentse ploeg speelt in de hoofdklasse B en wacht daar na twee gespeelde duels nog op het eerste punt. Heeten, met twee punten uit twee duels zevende in de hoofdklasse A, was met 25-33 donderdagavond de betere ploeg en mag zich opmaken voor de eerste ronde.

Broekland wacht af

Eerder plaatsten Voorwaarts en Kwiek A1 zich al voor de hoofdronde van het bekertoernooi. Ook het vrijgelote SDOL speelt daarin mee. De wedstrijd van Broekland tegen WHC ging gisteravond niet door.