Voorwaarts en Kwiek A1 plaatsen zich voor hoofdronde bekertoernooi

Voorwaarts en Kwiek A1 plaatsten zich woensdagavond voor de eerste ronde van het bekertoernooi. In de voorrondes versloeg het Twellose Voorwaarts competitiegenoot Lettele met 29-25. Kwiek A1 was in sporthal Tijenraan met 29-24 te sterk voor Wijhe.

Stukbijten

Voorwaarts en Lettele gaven elkaar in de beginfase van het duel in de Twellose Jachtlust weinig toe. Tien minuten voor rust wist de thuisploeg een gaatje te slaan. Via 11-8 werd de ruststand van 14-11 bereikt. Dit verschil kon Lettele in het vervolg van de wedstrijd niet meer goedmaken. Aanvallend beet de ploeg van trainer Ron Stege zich vast op de sterke dekking van Voorwaarts. De snelle tegenaanval, vaak een belangrijk wapen van Lettele, mislukte meerdere malen. Bij Voorwaarts ging dat juist wel goed. Via 22-16 en 25-19 werd het uiteindelijk 29-25 voor Voorwaarts.

Lees ook: wedstrijdverslag Voorwaarts – Lettele

Tijdstraffen

Vijftig minuten lang bleven Kwiek A1 en Wijhe in sporthal Tijenraan stuivertje wisselen. Het verschil was tot dan toe nooit veel groter dan een of twee doelpunten. Bij rust stond Wijhe aan de goede kant van de score (16-17), maar uiteindelijk zou de jeugd van Kwiek er met de winst vandoor gaan. Zo’n tien minuten voor het eindsignaal viel de beslissing. Wijhe kreeg twee strafworpen en een tijdstraf tegen, waardoor Kwiek uitliep naar 25-22. In de boeiende slotfase kregen beide ploegen nog meerdere tijdstraffen te verwerken, maar aan het scoreverloop veranderde niet veel meer. Wijhe probeerde met enkele geforceerde schoten nog dichterbij te komen, maar dat had een averechts effect. Kwiek A1 speelde het duel uit naar 29-24.

Nog twee duels

Vanavond worden er nog twee wedstrijden in de voorronde gespeeld. In Olst nemen hoofdklassers Overwetering en Wesepe het tegen elkaar op en in Enschede speelt Heeten tegen Avanti Wilskracht. De uitwedstrijd van Broekland tegen WHC gaat niet door. De Hengeveldse vereniging heeft vanwege het grote aantal coronabesmettingen en quarantainegevallen in het dorp alle wedstrijden en trainingen van de club tot ten minste 19 oktober geannuleerd. SDOL is vrijgeloot en daarmee al zeker van een plaats in de hoofdronde. Kwiek 1 doet dit jaar niet mee in het bekertoernooi.

Lees ook: Hier kijk je mee met de bekerwedstrijden

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina