07-10-2020: Voorwaarts – Lettele (beker)

Verslag Lettele

Lettele verlaat met opgeheven hoofd het bekertoernooi

Schreef ik vorig weekend dat zondag niet de favoriete dag is voor de dames om te spelen, dan had ik het nog niet over de woensdag gehad natuurlijk. Een beker wedstrijd op een doordeweekse dag die gelukkig al vroeg bekend was in de planning. De meiden kregen de opdracht om vrij te houden en stages en werk te verzetten.

Helaas luisterden de blessures niet en we missen nog drie speelsters. Cindy is op haar weg terug en loopt weer mee met dames 2, Yara is bijna speelklaar en Roos haar duim zit nog in het gips dus dat duurt nog even.
Gelukkig waren Jolien en Lenneke weer bereid vele sprintjes te trekken op de rechterhoek. Samen goed voor maar liefst 6 doelpunten.

Voorwaarts hadden we geloot in de beker, meteen een zware tegenstander, vorig seizoen nog eredivisionist en dit jaar vrijwillig afgezakt naar de 2de divisie. Natuurlijk zijn er speelsters weg bij Voorwaarts maar er zijn er ook heel veel gebleven. Voor ons een geduchte maar zeker ook leuke tegenstander. Een mooie uitdaging en we kunnen eens kijken hoe ver we zelf zijn in onze ontwikkeling.

We begonnen in dezelfde samenstelling als voorgaande week en vol goede moed namen we brutaal de leiding in de wedstrijd. Mede door uitstekend keeperswerk stonden we snel op 3-1 voorsprong. Voorwaarts had wat moeite om het netje te vinden en we gingen gelijk op tot 8-8. Daarna namen de oranjehemden de leiding over en gingen we rusten met 15-11.

In de rust konden we constateren dat de tegenstander meer fysieke kracht had dan wijzelf maar dat we helemaal niet onder deden. We spraken af dat we door gingen op dezelfde weg en nog meer energie wilden stoppen in de verdediging.

De tweede helft ging gelijk op, de grootste achterstand was 6 doelpunten maar we bleven vechten en werken. Soms met mooie acties en geweldige doelpunten, soms met sleuren en wurmen maar altijd met geloof in onszelf.

In de beker hebben we de mogelijkheid voor een time out, dat is wel lekker om het team even weer bij elkaar te roepen, even de rust te brengen in de koppies van de meiden en wat korte afspraken door te nemen. Dat deden we net voor rust en een paar minuten voor het einde. Ook voorwaarts maakte gebruik van hun recht op de time out dus vier keer hadden we de mogelijkheid om bij te sturen. Persoonlijk vond ik dat we best goed elke keer uit deze time outs kwamen.

De uitstekend leidende scheidsrechters floten bij een eindstand van 29-25 af. Met een tevreden gevoel zochten we de kleedkamer weer op en kunnen met vertrouwen de competitiewedstrijden tegen deze tegenstander tegemoet zien.

Voor dit seizoen is het klaar in de beker. Zaterdag spelen we voor de competitie tegen Zenderen. Zij staan na 2 competitie rondes ongeslagen aan kop. Dat moet een mooie pot worden. De wedstrijd zal weer te volgen zijn via de Facebook pagina van Lettele dames 1.

Bianca 5, Milou 4, Amber 4, Lenneke 4, Marjolein 3, Jolien 2, Inge 1, Maaike 1, Narelle 1.