04-10-2020: BSAC – Voorwaarts (2e divisie)

Verslag BSAC

BSAC laat titelkandidaat bijna struikelen

De BSAC-vrouwen hielden ook aan de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen een goed gevoel maar geen punten over. Ditmaal was het Voorwaarts dat ontsnapte: 28-29.

De handbalsters uit Maasbree deden niet onder voor de opponent uit Twello, die vorig jaar nog in de eredivisie uitkwam maar vrijwillig twee trapjes lager ging spelen. Voorwaarts is daarmee de gedoodverfde favoriet voor het kampioenschap. De fysiek sterke bezoeksters gooiden al hun individuele kwaliteiten en schotkracht in de strijd, maar kregen geen vat op het Maasbreese aanvalsspel.

Na rust (12-14) liep de score lange tijd gelijk op. Met name Maud Engels en Mirte Lintjens waren trefzeker voor de thuisploeg, die knokte voor elke bal. In de slotfase leek Voorwaarts middels enkele snelle uitbraken alsnog een beslissende voorsprong te nemen, maar opnieuw kon BSAC aanklampen. Een gelijkspel zat er echter niet meer in.

Het goede spel in de eerste competitieduels geeft vertrouwen voor de bekerwedstrijd van donderdag tegen MEOS uit Nederweert, dat eveneens in de tweede divisie uitkomt, en de uitbeurt bij Pacelli in Zieuwent op zaterdagavond.

Verslag Voorwaarts

Vandaag was de eerste uitwedstrijd van Fit & Fun Voorwaarts tegen BSAC. Met een busje van VOS en twee auto’s gingen wij, inclusief de mondkapjes uiteraard, op pad naar Maasbree in Limburg. Hier werd om 16:10u de wedstrijd aangefloten, helaas zonder publiek.

BSAC opende de scoren, waarop Fit & Fun Voorwaarts met een snelle middenuit antwoordde. De eerste helft ging qua scoren eigenlijk vrij gelijk op. Halverwege volgden er een aantal penalties op rij voor BSAC, waarvan Alijn een wist te stoppen. Vervolgens kregen wij enkele penalties mee, die werden verzilverd. Na 20 minuten spelen konden wij ons eerste gaatje van 2 doelpunten slaan. Na nog een mooie beweging van Aniek en een snelle tegenaanval die Daimy afrondde, werd de ruststand op 12-14 gezet.

Voor de tweede helft bleef de stand gelijk opgaan. Daimy maakte twee belangrijke treffers vanaf de opbouw en Lisa vanuit een snelle middenuit. Er werd met man en macht gewerkt om die voorsprong te behouden. Nadat Aniek op het midden twee ballen erin ramde, gevolg door een doorbraak van Lisa, stond het 10 minuten voor tijd 22-25. Ondanks dat er tijdens de wedstrijd beslissingen werden genomen waar twijfels bij werden getrokken, werd er samen met elkaar gevochten om die twee punten. De slotfase werd nog even spannend toen BSAC van afstand bleef scoren. De marge van drie doelpunten werd verkleind naar één punt, maar daar bleef het bij. De eindstand was hierbij 28-29.

Aankomende woensdag speelt Fit & Fun Voorwaarts de eerste ronde van de beker tegen Lettele. Deze is om 20:00u in sporthal Jachtlust. Helaas mag er nog steeds geen publiek bij zijn, maar hiervoor zal waarschijnlijk weer een livestream beschikbaar zijn (met hopelijk geluid!). De volgende competitiewedstrijd is zaterdag 10 oktober, ook om 20:00u in de Jachtlust, tegen DSVD2. Hopelijk zien we jullie op online springen bij de livestream, tot dan!

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina