‘Onherkenbaar’ Broekland laat Lettele alle hoeken van het veld zien

Broekland maakte zaterdag in de wedstrijd tegen Lettele vanaf de eerste seconde duidelijk dat er in de Broeklandse Nijhof sporthal niets te halen viel voor de bezoekers. “Vanaf het eerste fluitsignaal ging het gas erop en dat hebben we niet meer losgelaten.”

Broekland-trainer Raymond Diks was een zeer tevreden man na de eclatante 44-26 thuiszege. “We speelden in een moordend tempo. Aan de andere kant zag je Lettele echt denken: wat gebeurt hier? We speelden superscherp en stonden in de rust al met 24-11 voor.”

De waarschuwing vooraf had zijn uitwerking niet gemist: “We wisten natuurlijk dat Lettele vorige week tegen Heeten een punt gepakt had en veel gescoord had. We moesten direct goed beginnen en dat deden we. Je weet dat je na zo’n eerste helft in de tweede helft iets verslapt. Maar ik ben nog steeds zeer tevreden.”

Lees ook: wedstrijdverslag Broekland – Lettele

‘Wat een team’

Gert Wessels, trainer van Lettele, was hevig onder de indruk van Broekland. “Poeh, wat een team. Ik herken ze bijna niet meer van vorig jaar. Op snelheid, kracht, lengte, echt op alle fronten werden we afgetroefd. Wij waren zo verschrikkelijk slecht, niet normaal. Niks lukte bij ons.”

Wessels probeerde op allerlei manieren zijn ploeg op de rails te krijgen. “We begonnen in een 5-1-dekking, maar ik zal al gauw dat dat niet ging werken vandaag. Dus gingen we terug naar de 6-0. Soms zaten we met drie, vier verdedigers om de cirkelspeler van Broekland heen, maar alsnog kon zij de bal pakken en afronden. Ik heb gewisseld, mensen op andere plekken gezet, in de hoop dat het dan beter ging, maar in de eerste helft hielp niks.”

Een donderspeech in de kleedkamer, die bij de tegenstanders nog te horen was, volgde. “Dat was nodig. Natuurlijk heb ik het verhaal wel positief afgesloten. En de tweede helft was ook wel iets beter. Toen bleven we maar vijf punten achter. We rondden net wat beter af en handbalden wat gevarieerder. Maar het was vandaag echt een collectieve offday.”

Hoofdklasse B
Broekland – Lettele: 44-26 (24-11)
Doelpunten Broekland: Yara Tuïnk 11, Merel Hekman 10, Isabel te Wierik 6, Lynet Beltman 4, Lieke Nijhof 4, Carlien Tibben 4, Lauri Kortenhorst 3, Lynn Doorn 1, Lois Folkert 1
Doelpunten Lettele: Marjolein Westerbeek 9, Anouk Schiphorst 4, Roos Groot Koerkamp 3, Kim Oosterhuis 3, Jet te Riele 3, Eline te Boekhorst 2, Lenneke Groot Koerkamp 2

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina