2022-10-29: Broekland – Lettele (hoofdklasse)

Verslag Broekland

Het was weer tijd om een potje te ballen en wel tegen Lettele. Vorige week nog gelijk gespeeld tegen Heeten, dus we wisten dat we flink aan de bak moesten. Helaas zonder Rowy, die na de wedstrijd van vorige week voorlopig nog niet op het veld staat. Een kwartiertje eerder aanwezig om een tiktok op te nemen bleek een goede voorbereiding. Niet iedereens voorbereiding was goed; Merel was haar wedstrijdsokken vergeten. Hier komen we later nog op terug.

Na een lange warming-up was het tijd om te beginnen. Diesel is in tijden van de klimaatcrisis natuurlijk not-done, dus die hadden we weer ingeruild. Vol gas begonnen we aan de wedstrijd; Merel, Isabel, Lauri: 3-0. Tot 4-3 ging het even gelijk op, maar toen kwamen we echt los. 6 doelpunten op rij en goed keeperswerk van Char zorgde voor een stand van 10-3. Een goed begin is het halve werk (maar een goed begin is maar de helft). Wat niet zo goed ging waren de tijdstraffen aan onze kant. Lois aka het lieve buurmeisje, wilde van haar bijnaam af en pakte daarom niet 1, maar 2 keer 2 minuten vandaag. Op een gegeven moment werd het wel erg gezellig op het strafbankje en stonden we nog maar met z’n vieren in het veld. Ondanks het ondertal, wisten we wel te scoren. Onze jonkies Lieke en Lynn hadden nog een heerlijk 1-2’tje en we bleven er vrolijk op los scoren. Carlien zorgde voor een 24-10 ruststand. Hier overtroffen we onszelf toch behoorlijk mee.

De opdracht was simpel: lekker door blijven gaan. Nou en dat is precies wat we de tweede helft deden. Verdedigend lieten we af en toe een steekje vallen, met als dieptepunt een panna door de benen van Lieke. Carlien maakte een carrièreswitch naar de hoek en deed dit uitstekend. Lynet stuurde de tegenstander het bos in en zorgde voor het 40e doelpunt, wat ze zelf pas door had toen de wisselbank overdreven hard juichte. Met nog 3 minuten te spelen mochten Merel en Yara nog even het veld in met een opdracht: Merel nog 2x scoren en Yara nog 1x om de 10 doelpunten aan te tikken. De tijd tikte weg, maar ze voelden geen stress. Beiden prikte ze nog 2x raak en was ook dit doel behaald. Terugkomend op Merels sokken; die mag ze vaker vergeten met dit scoringspercentage. 44-26