2022-10-22: Heeten HS1 – UDI1896/DFS HS1 (1e klasse)

Verslag Heeten

Beide teams starten vol tempo aan de wedstrijd, wat een regen aan balverlies en fouten oplevert. Na een onrustig begin, waarin keeper Erik een aantal keren belangrijk is, breekt de fase aan waarin er elke aanval voor beide teams gescoord wordt. Tot 8-8, een gelijk opgaand duel met leuke treffers.

Vervolgens weet Heeten de stand uit te bouwen en gaat het via tussenstanden van 10-8, 12-9, 15-11, 18-13 naar een ruststand van 18-15.

We kregen vertrouwen, geloof in eigen kunnen, de keeper stopt een extra bal. Kortom we kwamen in een goede flow. Udi maakte net voor rust nog wel de 18-14 en de 18-15. Deze doelpunten werden veroorzaakt door fouten in ons aanvalsspel. Jammer dat onze opgebouwde marge op deze manier verdween als sneeuw voor de zon.

Want na rust vond het, na eerst nog een benutte 7meter aan Heetens zijde19-15, toch weer snel de aansluiting. Deze fase creëerden wij wel kansen, maar wisten niet tot afwerking te komen.

Wederom verliep de wedstrijd weer even gelijk opgaand 23-23.

Heeten wist moeilijk tot score te komen door het uitdekken van Aldo en ook de mogelijkheden van een 5 tegen 5 situatie werden niet gezien. De onrust bij Heeten nam toen en ook verdedigend toonde het niet de mentale veerkracht. Het vond nog wel de aansluiting tot 25-26 maar kon vervolgens niet meer het heft in handen nemen. Zo liet Heeten de wedstrijd in de eindfase uit de handen glippen 29-34 en had geen weerwoord.

Een onnodig verlies!!

Scores: Aldo 7, Mart 5, Leo 3, Quido 3, Erik 3, Bert Jan 2, Jesper 2 Roland 2, Tristan 2.