Strijdend Nieuw Heeten sleept punt uit het vuur tegen Overwetering

58 minuten lang stond Overwetering in de derby tegen Nieuw Heeten op een voorsprong, maar uiteindelijk moest de Olstenaren genoegen nemen met een puntendeling: 26-26.

Zonde, vond Overwetering-trainer Aldo Nijboer. “Je staat de hele wedstrijd voor, dus dan is het balen als je slechts gelijkspeelt. Nieuw Heeten ging in de tweede helft over op een 5-1-dekking. Tegen Heeten in de beker gingen we daar goed mee om, maar nu liepen we steeds in die fuik in het midden. We bleven maar naar binnen trekken, maar daar lag de ruimte niet.”

Overwetering had vanaf het begin een voorsprong en zou die heel lang vast houden. Romée Groot Koerkamp opende de score met een mooie knal van afstand. Zij zou later nog zes doelpunten maken en zichzelf tot topscoorder van het duel kronen. Linsey Hazelhekke maakte voor Nieuw Heeten de gelijkmaker, maar daarna was het Rianne Kappert die met twee doelpunten op rij het eerste gaatje sloeg voor de thuisploeg: 3-1. Overwetering bouwde die voorsprong in de eerste helft gestaag uit tot maximaal vijf punten bij 14-9, na een goed benutte break-out van Eline Schutte. Bij 16-11 was het verschil opnieuw vijf, maar Rachel Kruiswijk en Else Lamers – elk goed voor in totaal zes doelpunten deze wedstrijd – maakten de ruststand wat draaglijker voor Nieuw Heeten: 16-13.

In de tweede helft veranderde er aanvankelijk weinig aan het spelbeeld en het scoreverloop. Overwetering had telkens de voorsprong, maar Nieuw Heeten bleef de thuisploeg in de nek hijgen. Het verschil bleef lange tijd één of twee punten. Als Nieuw Heeten de aansluitingstreffer maakte, volgde er vaak direct een antwoord van Overwetering. Tot de laatste drie minuten. Bij Nieuw Heeten drong nu echt door dat het moest gaan gebeuren. Onder aanvoering van Rachel Kruiswijk zette de ploeg van Louis Degen nog eenmaal aan en bij 25-25 maakte Linsey Hazelhekke eindelijk de gelijkmaker: 25-25. 45 seconden voor tijd zette Eline Schutte Overwetering weer op voorsprong, maar met een goed geplaatst afstandsschot bepaalde Rachel Kruiswijk de eindstand: 26-26. “Deze moesten we winnen,” zei Kruiswijk na afloop. “Dit mochten we gewoon niet verliezen. Wij waren beter.”

Hoofdklasse B
Overwetering – Nieuw Heeten: 26-26 (16-13)
Doelpunten Overwetering: Romée Groot Koerkamp 7, Fenna Nijland 6, Moniek Bos 4, Eline Schutte 4, Rianne Kappert 3, Emy Oosterlaar 1, Lieke Tukker 1
Doelpunten Nieuw Heeten: Rachel Kruiswijk 6, Else Lamers 6, Linsey Hazelhekke 4, Marlee Kattenbeld 4, Jiska Bouwman 2, Rowie Bloemenkamp 1, Birthe Kemper 1, Lian Meijerink 1, Laura Schoneveld 1

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina