Nieuw Heeten redt het niet tegen Kwiek 2

Het was op papier al een zware opgave en dat bleek het woensdagavond in de praktijk ook te zijn. Hoewel de handbalsters van Nieuw Heeten prima in het spoor bleven van Kwiek 2, was de ploeg van trainer Louis Degen net een maatje te klein voor de tweededivisionist: 29-35. Daarmee eindigt het bekeravontuur voor de eersteklasser al in de voorronde.

“We hebben een jonge ploeg en zijn bezig er een geheel van te maken. We hebben wat dat betreft een uitstekende partij gespeeld. In verhouding hebben we het wellicht zelfs beter gedaan dan Kwiek,” vond Degen. Zijn speelsters waren soms te gehaast. “Je wordt ongeduldig, gaat forceren en dan maak je fouten. Daardoor kregen we veel doelpunten tegen. Maar we zijn goed bijgebleven. We accepteerden dat Kwiek beter was. We hebben niet te veel meegerend in hun tempo, daar zijn zij simpelweg veel beter in.”

Kwiek 2 plaatst zich met deze winst voor de eerste ronde van het landelijke bekertoernooi. Gisteren verzekerden Overwetering en Kwiek 1 zich daar al van. Ook Wijhe. LHC, Voorwaarts en Lettele, die vrijgeloot werden in de voorronde, komen in de eerste ronde in actie. Samen met DFS Arnhem – dat dinsdag met 20-21 OBW versloeg – maken zij de komende week uit wie de beste bekerstrijder van deze regio is.

Foto: Facebook Dames 1 Handbal SV Nieuw Heeten

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina