1e ronde beker: een heuse IJsselderby en Lettele ontvangt Voorwaarts

Deze week werd er door het NHV geloot voor de eerste ronde van het bekertoernooi voor dames. Daar zijn enkele prachtige duels uit voortgekomen. Zo ontvangt Overwetering, dat in de voorronde Wesepe simpel uitschakelde, in eigen huis gemeentegenoot Wijhe. Een heuse IJsselderby tussen twee ploegen die het in de competitie tot nu toe niet makkelijk hebben. Overwetering wacht in de hoofdklasse nog op de eerste punten; Wijhe heeft in de eerste divisie met een schamel puntje weinig meer te juichen.

Ook interessant is het duel tussen Lettele, dat al jaren in de top van de hoofdklasse meedraait, tegen Voorwaarts, de trotse (mede)koploper in de eerste divisie. Vorig jaar speelden deze ploegen ook al tegen elkaar voor de beker. Toen won Voorwaarts met 34-41. Zowel Lettele als Voorwaarts houdt van snel handbal en tikt bijna wekelijks probleemloos de dertig doelpunten aan. Een duel voor de echte handballiefhebber dus.

Kwiek gaat op bezoek bij het stugge DFS uit Arnhem. Een behoorlijk verschil op papier (top eerste divisie tegen kelder hoofdklasse), maar ook twee verschillende speelstijlen. Welke ploeg haalt daar het meeste voordeel uit? En gaat de harspot in Arnhem open of blijft deze tactisch gesloten?

Tot slot neemt LHC het in eigen huis op tegen de reserves van Kwiek. De Lemelerveldse ploeg degradeerde vorig jaar uit de hoofdklasse, maar is erop gebrand dat verlies snel weer goed te maken. Tegen de Raalter tweededivisionist, die in de voorronde Nieuw Heeten versloeg, mogen de Lemelerveldsen laten zien wat ze waard zijn.

Dinsdag 6 november 2018
20.00 uur   DFS Arnhem – Kwiek
20.30 uur   Lettele – Voorwaarts
20.45 uur   LHC – Kwiek 2

Donderdag 8 november 2018
20.00 uur   Overwetering – Wijhe’92

Foto: Vorig seizoen speelden Lettele en Voorwaarts ook tegen elkaar in het bekertoernooi, bron: hvlettele.nl

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina